Kijfhoekkerk is elke dag open
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Kijfhoekkerk.</p>

Kijfhoekkerk.

(Foto: )

Kijfhoekkerk is elke dag open

HEERJANSDAM - Centraal gelegen in de Zwijndrechtse Waard ligt tussen Heerjansdam en Zwijndrecht het kleine polderkerkje in het buurtschap Kijfhoek. Op de stroomrug van de Devel werd in het begin van de veertiende eeuw naast enige bewoning ook een kleine kapel gebouwd. Rond 1500 werd door de monniken van het nabijgelegen klooster Eemstein de kapel uitgebreid tot wat nu het kerkje is geworden.                                                                                                                                        

De Stichting Behoud Kijfhoekkerk stelt de kerk beschikbaar voor het organiseren van traditionele kerkdiensten. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Heerjansdam-Kijfhoek.

Vanwege de strenge coronamaatregelen is het niet mogelijk in groepsverband kerkdiensten te organiseren. Voor individueel en persoonlijk bezoek is de Kijfhoekkerk dagelijks open, echter wel met in achtneming van de gestelde veiligheidsmaatregelen, zoals de anderhalve meter-afstand.

In het opengeslagen Bijbels dagboek zijn er woorden van troost en bemoediging te vinden. In een hoekje voorin de kerk staat de brandende Paaskaars, als symbool en teken van hoop naast een afwisselend boeket van veld- en andere bloemen en takken uit de Kijfhoekse polder. Met rustige achtergrondmuziek is het een verademing een moment van rust te ervaren in deze onzekere tijden. Er is gelegenheid om zelf, gratis, koffie, thee, water of frisdrank te nemen, alsmede een flacon met handgel voor hygiëne. Een verwijzing naar toiletbezoek en giften en informatiemateriaal is aanwezig.

In de afgelopen periode van drie maanden hebben ruim tweeduizend bezoekers, wandelaars en fietsers de Kijfhoekkerk bezocht. De reacties in het gastenboek zijn soms ontroerend maar ook bemoedigend in deze tijd van persoonlijk beperkte vrijheden, zoals ..’Een open kerk is geen lege kerk in deze moeilijke corona-crisis..’ Men is hartelijk welkom in de Kijfhoekkerk. Er staat een stoel voor u klaar.

Meer berichten