Afbeelding
Foto: BP Ziedewij Pitstop

Bedankt en tot ziens!

Algemeen

Barendrechter én ondernemer in hart en nieren, Gerard Verveer (60) neemt op deze plaats afscheid van zijn alom bekende servicestation BP Ziedewij Pitstop van Barendrecht. Per 1 februari aanstaande wordt de exploitatie overgenomen door De Haan Minerale Oliën. Een einde van een tijdperk voor Gerard Verveer, maar niet het einde van de naam BP Ziedewij!

Gerard z’n pompshopcarrière begon in 1983 al op jonge leeftijd bij Van der Tholen aan de Gebroken Meeldijk. In 1987, op 27-jarige leeftijd, nam hij het bedrijf over en startte hij met het volgen van zijn visie op traditionele pompstations die zich moesten ontwikkelen tot complete servicestations. Met de verhuizing in 1999 naar de nieuwbouwlocatie aan de Middelweg 3 kon zijn droom pas echt gerealiseerd worden. Het station werd ruim opgezet om er in de loop der jaren steeds meer producten en diensten aan toe te voegen. Daarbij werd goed gekeken naar trends en gemak voor de klant. “In de tijd vóór YouTube en Pathé thuis kon je zelfs je gehuurde videobanden bij ons inleveren”, lacht Gerard, “We hebben van alles opgezet en soms ook weer laten vervallen….meebewegen en uitproberen dat vind ik belangrijk!”. 

Nog één keer verbouwen en hét mooiste station van Nederland creëren. Dat was zijn droom toen de grote metamorfose in 2018 startte. Van onder andere een nieuwe wasstraat, nieuwe duurzame energieproducten en alle daken vullen met zonnepanelen tot aan een eigen foodconcept Dailyz Eten & Drinken met lunchroomcapaciteiten in een 65% groter shopgebouw en vol inzetten op bezorgen aan huis en kantoor. Het is nog niet de helft van wat er op de pitstoplocatie is aangepakt, vernieuwd en toegevoegd. “Het ging allemaal niet zonder slag of stoot, maar het resultaat in 2019 mocht er zijn!”, zegt Gerard met trots.

Gezien de positieve aandacht die de vernieuwde Pitstop van Barendrecht opleverde bij branchegenoten werd in 2020 ook het vuur aangewakkerd om na te denken over de toekomst. Van het servicestation én van zichzelf als ondernemer. Hoe kan deze locatie verder doorontwikkeld worden en doe je dat nog zelf of is het tijd voor een nieuwe partij? In het najaar begon het balletje spreekwoordelijk steeds harder te rollen en is na het besluit de exploitatie over te gaan dragen op vrij korte termijn ook overtuigend gekozen voor De Haan Minerale Oliën als dé partij die daartoe het meest geschikt is. Een organisatie van origine uit de regio, waarin ondernemers en medewerkers met veel passie bouwen aan een mooi netwerk van stations, service ook hoog in het vaandel hebben staan en gastvrijheid de basis van succes is. Dat past bij de pitstopgedachte.

“De naam BP Ziedewij blijft en daar ben ik trots op”, aldus Gerard Verveer, “een begrip in de wijde regio en heel fijn dat dat op waarde wordt ingeschat!”. Het pas in 2019 geïntroduceerde Foodconcept Dailyz zal wel verdwijnen. De nieuwe exploitant heeft zelf een prachtige keten op dit gebied: Tony’s Street Food. “Tony’s was voor ons zelf één van de inspiratiebronnen bij het ontwikkelen van ons concept. Ik weet zeker dat onze klanten van de producten van Tony’s net zo zullen genieten als ze deden bij Dailyz!”

Tot slot 
Ik vind het niet eenvoudig om afscheid te nemen na vele jaren lokaal actief en betrokken te zijn geweest: als ondernemer, als inwoner, als werkgever, als gemeentepartner in duurzaamheid, als autowasser, als hondenwasser, als back-up supermarkt, als sponsor van verenigingen, als promotor van goede doelen, als verzorger van lunches op kantoor en vooral als een heuse pitstop voor bewoners en passanten. Ik dank iedereen die meehielp aan mijn droom: medewerkers, klanten, gasten, leveranciers, adviseurs en partners. In het bijzonder mijn eigen familie en dan speciaal Óme Piet die dag en nacht klaar heeft gestaan voor uiteenlopende klusjes. Maar 1 persoon staat voor mij centraal in heel mijn carrière. Op haar kon niet alleen ik, maar ook iedereen die aan Ziedewij verbonden was bouwen, mijn moeder Plonie Verveer. Dankjewel Ma!

Ik ga verder met het realiseren van dromen. Het ondernemerschapsvuur is nog lang niet gedoofd. Ik wens Arnold de Haan en zijn mensen alle succes toe en ik vraag u, onze trouwe klant, om hen de kans te geven en de pitstop van Barendrecht te blijven omarmen.

BEDANKT BARENDRECHT!

Gerard Verveer

Advertenties uit de krant