Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
Jamie

Jamie: genieten van natuurijs

Ook al ben ik meer een zomer mens, ik houd om een reden van de winter: schaatsen. Het liefste dan nog op natuurijs in plaats van op zo’n binnenbaan. De afgelopen jaren was die laatste een goed alternatief, want zo koud dat alle sloten en vijvers dichtvroren werd het steeds niet. Tot afgelopen week.

Ik had eerst nog een probleem, want mijn schaatsen waren veel en veel te klein. Als ik de laatste jaren ging schaatsen huurde ik een paar bij de baan. Maar als de baan in dit geval de vijver voor je huis is, is dat best lastig. Gelukkig kwam ik er op tijd achter en na lang zoeken kon ik een paar bestellen, voor de zekerheid zelfs twee verschillende maten. Ik loop momenteel stage en door corona is dat volledig vanuit huis. Normaliter had ik in een gebouw in Hilversum gezeten, maar nu kijk ik zo vanuit mijn zolderraam naar buiten. Als je daar allemaal mensen bezig ziet terwijl jij nog moet wachten op je bestelling is dat heel vervelend.

Uiteindelijk kwamen ze binnen en heb ik ze de volgende dag gelijk aangetrokken. In plaats van een rondje lopen werd het een rondje schaatsen tijdens mijn lunchpauze. Het was kort maar krachtig, maar zaterdag ging het hele feest pas echt los. Samen met mijn moeder ging ik naar de Zuidpolder hier in Barendrecht. Alles lag daar dicht dus je kon een heerlijk groot stuk schaatsen. Overigens niet aan een stuk door, want af en toe moest je even over een bruggetje heen of eronderdoor, klunen dus! Wat we allebei niet hadden gedacht is dat we vier uur (!) later pas van het ijs af gingen.

Het was prachtig weer en er was genoeg ruimte om heerlijk te schaatsen. Misschien was vier uur lang een beetje ambitieus, maar ik heb echt genoten. De komende dagen mag ik er nog lekker van genieten, want ik ben goed op mijn stuitje gevallen en ik voel de spierpijn overal in mijn lichaam. De kans dat we snel weer op natuurijs kunnen schaatsen is klein, dus dit was het allemaal waard.

Meer berichten