Marianne van Wilgenburg bezoekt meneer Boender.
Marianne van Wilgenburg bezoekt meneer Boender. Foto:

Present steekt ouderen een hart onder de riem

Algemeen

BARENDRECHT - Valentijnsdag draait om liefde, vaak gesymboliseerd door een hart. In combinatie met de voortdurende lockdown was dit voor Stichting Present aanleiding om een aantal ouderen een hart onder de riem te steken. Nadat de keuze op de wijk Smitshoek gevallen was, zorgde woonstichting Patrimonium voor de benodigde adressen en ging Present op zoek naar presentjes.

Zaterdagmorgen, de dag voor Valentijnsdag, verzamelde een aantal enthousiaste vrijwilligers zich op de Leerlooierij. De groep bestond uit vier raads- en bestuursleden van CDA Barendrecht en twee andere vrijwilligers. Met armen vol roosjes en potrozen gingen ze langs de deuren om het bloemetje af te geven en om de ouderen aan te sporen vol te houden.

Marianne van Wilgenburg, bestuursvoorzitter van het CDA, mocht binnenkomen bij de 91-jarige meneer Boender. Meneer vertelde dat hij uitziet naar zijn tweede vaccinatie en naar de tijd waarin het benauwende mondkapje niet meer nodig is. Ook deze geboren en getogen Smitshoeker moet dus nog even volhouden.

Voor de vrijwilligers was het leuk te ervaren dat veel bewoners blij verrast reageerden en sommigen zelfs zichtbaar ontroerd waren. Verschillende ouderen vertelden dat ze echt even een bemoediging nodig hadden nu de crisis al bijna een jaar hun contacten en activiteiten beperkt.

Ondanks een paar koude tenen gingen de vrijwilligers na afloop met een warm gevoel naar huis.

Een dankwoord aan Albert Heijn en 4Suze is zeker op zijn plaats, want zonder hun bijdragen was deze hartverwarmende actie niet mogelijk geweest.

Advertenties uit de krant