Kinderburgemeester Iglaas Adnaan. (foto: Daphne Plaizier)
Kinderburgemeester Iglaas Adnaan. (foto: Daphne Plaizier) Foto: DAPHNE_PLAIZIER

Meer toegankelijke speelplekken

Algemeen

BARENDRECHT - Kinderburgemeester Iglaas Adnaan wil dat in Barendrecht meer toegankelijke speelplekken komen. Dat vertelde zij afgelopen donderdag in Exxact-radioprogramma Sportcafé. Ook maakte zij bekend dat De Oranjetuin een rolstoelschommel krijgt.

Speelplekken in Barendrecht zijn niet goed toegankelijk voor kinderen met een beperking, vindt Iglaas: “Kinderen in een rolstoel kunnen niet meedoen en een kind met een verlamming aan zijn arm kan bijvoorbeeld niet klimmen. Er is soms wel zand waarin ze kunnen spelen, maar niet ieder kind houdt van zand.”

Het moeten volgens Iglaas ook geen aparte speelplekken voor kinderen met een beperking zijn, maar gewoon samen: “Er zijn bijvoorbeeld draaimolens waar kinderen met én zonder rolstoel in kunnen. Anders voelen die kinderen zich anders, maar dat zijn ze niet.”

Iglaas gaat met de gemeente en de Wmo-raad plannen maken om speelplekken in de buurt beter toegankelijk te maken. “Wij willen dat kinderen met een beperking ons daarbij helpen,” vertelt Iglaas. Ouders en kinderen kunnen bijvoorbeeld naar de gemeente bellen om ideeën door te geven. Ook wil Iglaas bij speelplekken langsgaan en horen wat kinderen ervan vinden.

Rolstoelschommel

De Kinderburgemeester maakte ook een nieuwtje bekend: “De gemeente geeft een rolstoelschommel aan De Oranjetuin. Ik ben daar erg blij mee.” In een rolstoelschommel kan een kind met zijn rolstoel schommelen.

Wanneer de rolstoelschommel gebruikt kan worden, is nog niet bekend. Voorzitter René Dijkers van De Oranjetuin: “Wij zijn ontzettend trots dat de Kinderburgemeester dit nieuws heeft aangekondigd. Als de rolstoelschommel hangt, laten we dat natuurlijk weten!”

Advertenties uit de krant