Leerlingen De Hoeksteen lopen naar Parijs
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Leerlingen De Hoeksteen lopen naar Parijs

BARENDRECHT – Basisschool CBS de Hoeksteen is een school ‘in beweging’. Tijdens de lockdown konden leerlingen uit groep 3 tot en met 8 in twee groepen komen sporten op het schoolplein. De laatste week van de lockdown werd het ‘rondje om de school’, dat normaal gesproken wordt gebruikt voor The Daily Mile, dagelijks afgelegd door de leerlingen.

Het doel was om in één week Parijs te halen. Een afstand van 409 kilometer. Hiervoor moesten er meer dan 900 rondjes worden (hard)gelopen. Een pittige uitdaging, maar de kinderen hadden naast het behalen van Parijs nog een extra doel, namelijk zoveel mogelijk geld ophalen voor Het Vergeten Kind. Het symbolische streefbedrag van 409 euro is ruimschoots behaald. Uiteindelijk konden we 480 euro overmaken naar het goede doel.

“Op vrijdag werd er met elkaar getoast, met een Frans drankje Orangina (gesponsord door de lokale AH), op het behalen van de finish en op het feit dat we deze week weer naar school konden”, vertelt beweegcoach Rob Storm.

Beweegaanbod

De eerste vier weken van de lockdown hebben de kinderen de mogelijkheid gehad om op het schoolplein te komen sporten samen met hun klasgenootjes. Bewegen en elkaar blijven zien, terwijl de school dicht moest, was de voornaamste reden. De kinderen werden uitgedaagd met spellen vanuit de methodiek Beweegwijs en met clinics van lokale sportaanbieders. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde periode, waarbij we vooral alle beweegpartners willen bedanken!


Aan het beweegaanbod deden mee;
Karateschool Buroin, Judovereniging JCR, Handbalvereniging Savosa, Hockeyvereniging HCB, Tennisvereniging TVB, Fitness & Bootcampclub Barendrecht, Rugbyschool The Scrum, Freerunnen Lago Movement en de sportinstructeurs van Marlyne In&Outdoor.

Meer berichten