Veel harten voor de kappers van Beauty NStyling
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Winny Hofland en Arnoud Proos tekenen op de stoep van de kapsalon.</p>

Winny Hofland en Arnoud Proos tekenen op de stoep van de kapsalon.

(Foto: )

Veel harten voor de kappers van Beauty NStyling

BARENDRECHT – De stoep voor kapsalon Beauty NStyling aan de Hazenburg in Carnisselande vulde zich donderdagavond 18 februari met harten van stoepkrijt. Ook wethouder Arnoud Proos ging voor de kappers door de knieën.

Beauty NStyling deed deze dag mee aan een landelijke protestactie van de kappers. “Door het licht aan te zetten willen wij om aandacht vragen. Onze sector heeft het enorm zwaar”, vertelde Kim Belinfante.
Iedereen die de kappers een hart onder de riem kwam steken, mocht op de stoep met krijt een hart tekenen. De vele harten lieten zien dat veel klanten langs waren gekomen.

De kappers werden ook bezocht door gemeenteraadslid Winny Hofland en wethouder economische zaken Arnoud Proos. Zij hoorden van eigenaresse Natalie Plompen uit de eerste hand hoe moeilijk de kappers het hebben. Het bedrijf krijgt weinig geld van de overheid. “Een beetje, maar daar redden we het niet mee”, zegt Plompen. Het omzetverschil met vorig jaar bleek niet groot genoeg te zijn. Er komt nu een nieuwe meting. Dan maakt de salon wellicht kans op meer steun.

De negen kapsters willen vooral perspectief. “Als we een datum hebben waarop we open mogen, dan kunnen we ons daarop voorbereiden.” Ze zitten nu in onzekerheid. Daarbij steekt het dat op televisie voetballers en talkshowgasten duidelijk wel naar de kapper zijn geweest.

Arnoud Proos is behalve wethouder ook SGP-kandidaat bij de Tweede Kamerverkiezingen. Na het bezoek aan de kapsalon moest hij door naar een overleg in Den Haag. “Ik zal daar jullie boodschap doorgeven”, beloofde hij. Proos heeft de kappers wel een kans op spoedige heropening. “In Duitsland zijn de kappers als eerste open gegaan.”

Maar voordat hij in de auto stapte, tekende hij eerst een hart op de stoep van de kapsalon. Ook Winny Hofland ging voor de kappers krijten.

Meer berichten