Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>(foto: De Barendrechtse Uitdaging)</p>

(foto: De Barendrechtse Uitdaging)

(Foto: )

Meer veiligheid voor Voedselbank Barendrecht

BARENDRECHT – De Voedselbank in Barendrecht was enkele weken geleden het slachtoffer van inbraak. Gelukkig was de schade niet heel groot, maar het gevoel dat zelfs de Voedselbank niet veilig is voor inbraak bracht Barendrecht snel in actie.

De Barendrechtse Uitdaging werd ingeschakeld en ging binnen haar netwerk op zoek naar een oplossing voor het probleem. Het eerste bedrijf meldde zich al snel, dit was Wesotronic in de persoon van Tom Schilperoort.

Na beraad op locatie bleek het idee van een inbraakalarm met pasjes of een code niet de beste oplossing voor de vele vrijwilligers van de Voedselbank, het feit dat vandalen en inbrekers vrij spel hadden doordat zij volledig in het donker te werk kunnen gaan baarde grotere zorgen.

Doordat Wesotronic en ETB de Noord sinds 2016 de Utron Group vormen konden zij de Voedselbank ook op dat gebied helpen. Er waren op drie plekken rondom het gebouw van de Voedselbank lampen nodig met een bewegingssensor. Daar werd snel voor gezorgd door ETB de Noord.

“Mooi hè, zo wordt voor deze veiligheidskwestie een oplossing gevonden in samenwerking met bedrijven die de Utron Group vormen”, aldus Linda Sanders.

Op dinsdag 16 februari was het zover: monteurs Ewout en Zen plaatsen de lampen en worden, onder dankzegging van Bea de Ruiter, de energieke coördinator van de voedselbank, in ontvangst genomen. Hierdoor kan de voedselbank zich in het licht plaatsen en gelukkig weer een stuk veiliger worden”, aldus Bea de Ruiter.

www.barendrechtseuitdaging.nl

Meer berichten