Politie treedt op tegen intimidatie door groep jongeren
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>(foto: politie)</p>

(foto: politie)

(Foto: )

Politie treedt op tegen intimidatie door groep jongeren

BARENDRECHT – In winkelcentrum Carnisse Veste heeft de politie vrijdag 19 februari opgetreden tegen een groep jongeren die de sfeer verziekte.

Volgens de politie ging het om ‘een zeer grote groep lastige jongeren’. Er kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen. “De groep jongeren verziekte de sfeer door intimiderend aanwezig te zijn, maakte veel lawaai, overlast en troep. Hierdoor voelden de winkeliers, bezoekers en de bewoners zich onveilig.”

“Groepsvorming en intimidatie wordt niet geaccepteerd. Wij hebben als politie met diverse eenheden van Basisteam Oude Maas en Basisteam Nissewaard opgetreden op en rond om winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht. Hierbij zijn twee aanhoudingen verricht ter zake de Wet Wapens en Munitie.

“De aangehouden verdachten zijn jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar oud uit Rotterdam West. Zij zijn overgedragen aan de opsporing die de zaak verder in behandeling nemen”, aldus een verklaring van de politie. Daarbij is een foto gevoegd van enkele wapens die in bij de jongeren werden aangetroffen.

Uit reacties op de facebookpagina van de politie is op te maken dat het ging om een groep van tegen de zestig jongens en meiden. Hun leeftijd wordt geschat van 14 tot 17 jaar.

“Er werd onderling gevochten en het straatmeubilair en dat van ondernemers moest het lijdend voorwerp zijn! Bezoekers winkelcentrum en bewoners worden uit gemaakt voor alles en nog wat, waar ook maar het K woord als bijvoeglijk naamwoord gebruikt kan worden”, aldus een reactie.

Meer berichten