Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Melkboer Leen Blok in een beeld uit de film. </p>

Melkboer Leen Blok in een beeld uit de film.

(Foto: )

Film over melkboer Blok in de Paddewei

BARENDRECHT - Al kort na de aanvang van de bouw van de woonwijk Paddewei in de jaren 60, begon de Rotterdammer Leen Blok daar een melkwijk. De telg uit een melkboeren familie in Rotterdam-Zuid hoopte daarmee de concurrentie van de opkomende supermarkten te ontlopen.

 Al snel kon hij in Barendrecht op een groot aantal vaste klanten rekenen. En ondanks dat er ook in het groeiende Barendrecht supermarkten ontstonden en steeds groter werden, zag hij vooral door zijn persoonlijkheid, kans om zijn klantenkring vast te houden. Hij kon het daardoor zelfs volhouden tot in 1992. Pas in dat jaar stopte hij met het aan huis verkopen en bezorgen van melk, boter, eieren en frisdranken. Hij zal daarmee één van de laatste melkboeren geweest zijn die op deze manier hun brood verdienden.

In dat laatste jaar heeft Marcel Strüker een super8 film over zijn werk opgenomen. En nu 29 jaar later, zijn die filmopnamen uit de kast gekomen. Ze werden opgepoetst en gemonteerd door Bas Romeijn. Het bleken prachtige beelden te zijn. Bas heeft daarom de filmer van toen gevraagd om de commentaartekst in te spreken. Voor die tekst hebben ze ook gebruikgemaakt van de vele leuke reacties die er kwamen toen Bas een paar beelden uit de film op Facebook zette. Het is daarmee een filmdocument geworden waarmee de kijker een mooie indruk krijgt van die bijzondere man die leen Blok is geweest. 

Bekijk de film op de website van Bas Romeijn:

Meer berichten