Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Burgemeester Jan van Belzen.&nbsp;</p>

Burgemeester Jan van Belzen. 

(Foto: )

Overlastgevende jongeren kwamen uit hele regio

BARENDRECHT – De jongeren die vrijdag voor overlast zorgen bij winkelcentrum Carnisse Veste kwamen niet alleen uit Barendrecht, maar uit de wijde omtrek. Dat schrijft burgemeester Jan van Belzen aan de gemeenteraad.

Volgens de burgemeester zijn de jongeren gefouilleerd en zijn namen genoteerd om de groep in beeld te krijgen. Ook werd gecontroleerd op het naleven van de coronaregels. “De jongeren zijn afkomstig uit Rotterdam, Rhoon, Capelle a/d IJssel, Mijnsheerenland en Barendrecht”, schrijft de burgemeester.

Van één van de jongeren wordt uitgezocht of hij betrokken is bij een vernieling in de parkeergarage aan de Reuchlinhaven.

Volgens de burgemeester mogen de jongeren rondhangen, maar moeten ze zich aan de regels houden. “Op dit moment zien we veel jongeren weer op straat. De politie en onze Boa`s zijn er voor handhaving mocht dit nodig zijn maar spreken de jongeren ook aan bij overlast. Verder gaan de jongerenwerkers regelmatig ambulant op pad bij locaties waar hangjongeren bekend zijn. Er is nauw contact met de wijkagenten om signalen te delen.”

Meer berichten