Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Melvin

Melvin: van winter naar lente

Vorige week stond mijn social media feed er nog vol mee: foto’s van ijs, sneeuw en mensen die aan het schaatsen waren. Nederland was veranderd in een romantisch winters landschap. Het contrast met deze week kan haast niet groter. Inmiddels heb ik de eerste plaatjes van mensen die ijsjes eten op het strand alweer voorbij zien komen. Binnen een week tijd zijn we van een strenge winter naar een nieuw warmterecord voor februari gegaan. 

Zelf ben ik hier absoluut niet bedroeft om. De kou van twee weken terug was zeker leuk om mee te maken. Natuurlijk vooral omdat we eindelijk weer een keer op natuurijs konden schaatsen. Op een van de laatste dagen dat het vroor was ik in Den Haag, waardoor ik ook nog op de Hofvijver kon lopen. Ik was gelukkig niet een van de mensen die later in de middag door de brandweer gered moest worden. Eigenlijk had de kou van mij nog wel iets langer mogen duren. We weten namelijk niet hoelang het duurt voordat we weer een keer sneeuw en ijs hebben. 

Toch ben ik ook heel blij met het weer van deze week. Na maandenlang met een dikke winterjas buiten te lopen is het heel fijn om weer zonder jas een ijsje te kunnen halen. Daarnaast word ik toch automatisch iets vrolijker als de zon schijnt, de wereld ziet er dan iets kleurrijker uit. 

In de ideale wereld zou de overgang van winter naar zomer altijd zo moeten verlopen, zonder de tussenkomende grijze periode van regen en middelmatige temperaturen. Maar tegelijkertijd is het ook een beetje verontrustend dat de temperaturen binnen een week tijd met bijna 30 graden omhooggaan. En dat in februari. Waarschijnlijk zullen we in de toekomst vaker extreem weer en extreme temperatuurverschillen hebben door de verandering van het klimaat. Voorlopig kunnen we maar beter genieten van het weer, zeker nu dit een van de weinige dingen is waar we nog plezier aan kunnen beleven. Wat mij betreft mag het in ieder geval nog wel een tijdje rond de 17 graden blijven! 

Meer berichten