Peer Thissen heeft lessen Kunstgeschiedenis
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Peter Thissen.</p>

Peter Thissen.

(Foto: )

Peer Thissen heeft lessen Kunstgeschiedenis

BARENDRECHT - Aan de Meerwedesingel geeft Peter Thissen lessen kunstgeschiedenis. Zolang we nog gedwongen zijn om afstand te houden en binnen te blijven, worden deze lessen online gegeven.

Op zaterdag 20 maart begint de negendelige serie over de Hedendaagse Kunst. Rondom negen thema`s gaan de deelnemers kijken in de wereld van de actuele kunst. Welke namen doen er toe, wat valt op in de kunst van Nu?
Na negen weken beschikken de deelnemers over een kijkwijzer om kunst van nu in te schatten en te waarderen.
De cursus is van zaterdag 20 maart tot en met zaterdag 15 mei van 14 tot 16 uur. De lessen duren ongeveer 2 uur, inclusief een pauze van 10 minuten.

In deze serie van acht lessen Modere Kunst lopen de deelnemers mee door de geschiedenis van het modernisme in de vorige eeuw.
Van de post-impressionisten van 1900 tot aan de Young British Artist van eind van de 20e eeuw. Van Matisse en Picasso tot aan Jeff Koons en Damien Hirst. Met deze cursus krijgen de deelnemers een blauwdruk van de kunststromingen die tot onze huidige cultuur hebben geleid.
De cursus is van zaterdag 20 maart tot en met zaterdag 8 april van 10 tot 12 uur. De lessen duren ongeveer 2 uur, inclusief een pauze van 10 minuten.

Op zondag 7 maart is er een online lezing over de meestervervalser Han van Meegeren.
In 1937 dook er een onbekende Vermeer op in de kunsthandel: de Emmaüsgangers. Toen museum Boijmans dit werk in 1938 met steun aankocht, was de hele wereld ervan overtuigd dat het een uniek meesterwerk betrof van de 17e eeuwse Delftse meester.
Pas in 1947 klapte deze zeepbel en werd duidelijk dat het de vervalsing van de eeuw betrof. De maker was Han van Meegeren. Beschuldigd van collaboratie met de Duitse bezetter wist deze schilder tijdens de rechtzaak het pleit voor zich te winnen en werd hij een ware volksheld die de hele kunstelite en zelfs Hermann Göring bij de neus had genomen.
Maar is hij wel zo onschuldig als hij zich voordeed? Een lezing als een schelmenroman.
De lezing is op zondag 7 maart van 11 tot 12.30 uur.

Informatie en aanmelding:
info@peterthissen.nl

Meer berichten