Start onderzoek spoortalud station Barendrecht
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Het talud is afgezet met hekken.</p>

Het talud is afgezet met hekken.

(Foto: )

Start onderzoek spoortalud station Barendrecht

BARENDRECHT - Op dinsdag 2 maart start Deltares, in opdracht van ProRail en samen met de gemeente Barendrecht, een grondonderzoek naar het spoortalud bij station Barendrecht.

Het talud is op verschillende plekken verzakt en er zitten gaten in de grond. Voor de veiligheid is het talud afgezet met hekken. “Dit is uiteraard een onwenselijke situatie. Daarom zoeken we uit wat de verzakkingen en gaten veroorzaakt, zodat we dit kunnen oplossen”, aldus een medewerker van ProRail.

Onderzoek

Voor het onderzoek wordt de nooduitgang ter hoogte van het busplein uitgegraven. Met behulp van een grondradar kijken deskundigen of en waar er beschadigingen in het talud zijn. Ook wordt gekeken naar de draagkracht van de bodem onder het talud. Het uitgraven van het talud kan tijdelijk enige hinder voor het verkeer geven, doordat de benodigde materialen in de buurt worden opgeslagen.

Vervolg

Bij ProRail wordt verwacht dat het nog enkele maanden duurt voordat er meer bekend is over de oorzaak van de verzakkingen. “In juni verwachten we de resultaten van het onderzoek. We streven ernaar om dan korte termijn-maatregelen te kunnen nemen, zodat de hekken weg kunnen. Ook hopen we dan meer te vertellen over mogelijke structurele oplossingen.”

(foto)

Meer berichten