Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Florian

Florian: De keuze is reuze

Een dezer dagen valt de ‘menukaart’ van het restaurant der Staten-Generaal op de deurmat; oftewel de partij- en kandidatenlijst voor de verkiezingen. En dit jaar is er ruim keus uit allerlei soorten smaken. Welgeteld 37 partijen zijn te vinden op de lijst. Voor de zwevende kiezer is het dus een heuse klus om een keuze te maken. Misschien kan ik een handje op weg helpen en alvast wat nieuwe partijen introduceren.

Zoek je een partij waar je je niet hoeft te verdiepen in standpunten? Die hebben we uiteraard (kan niet anders namelijk met 37 partijen): Modern Nederland. Het is de enige partij (zelfs wereldwijd) zonder standpunten maar wel met een visie. Bijzonder om op te merken is dat ze ‘24/7 actief willen zijn’ in tegenstelling tot de huidige situatie in de Tweede Kamer (volgens deze partij); hoe ze dat willen? Geen idee; de visie is zo abstract, dat ik als stemmer geen idee zou hebben waar ik voor of op stem.

Heb je zin in een vrolijke noot in de Tweede Kamer, wil je een minister van Feest en heel veel dingen gratis krijgen - geen idee waar het geld vandaan komt? Dan ben je bij De Feestpartij helemaal op je plek. In het eigen partijlied wordt het als volgt samengevat “Geen politieke strijd, maar alleen gezelligheid; jalalala”. Je vraagt je af of deze mensen verkiezingen nog serieus nemen. Zo ook met Trots op Nederland. Twee weken voor de verkiezingen is het partijprogramma van deze partij niet meer dan een half kantje regels in een Word-document, die gewoon te downloaden is via de website.

En oh ja, mocht je een hekel hebben aan uitverkoop? Dan is er ‘Wij Zijn Nederland’ waar je op kan stemmen, want dat is een van hun standpunten (van de twaalf standpunten die ze hebben).

Natuurlijk ga je 17 maart stemmen, maar of je deze partijen nu een waardevolle toevoeging moet vinden… ik ben nog niet overtuigd.

Meer berichten