De winnaars poseren met de jury. Tweede van links Bo, die de wedstrijd verzonnen heeft.
De winnaars poseren met de jury. Tweede van links Bo, die de wedstrijd verzonnen heeft. Foto:

Puck en Lily winnen Heel Heerjansdam Bakt (met video)

Algemeen

HEERJANSDAM – Puck en Lily hebben de eerste editie gewonnen van Heel Heerjansdam Bakt.

Deze lokale variant op Heel Holland Bakt is een idee van de negenjarige Bo Dijkstra. Zij heeft ook sponsors benadert om alle deelnemers een prijs te kunnen geven.

Bo kreeg bij het organiseren en beoordelen hulp van bakkersvrouw Teuni van Dijk en van Yvette Hanselman van de Heerjansdames. Kinderen van 8 tot 12 jaar konden in tweetallen meedoen.

De wedstrijd zou eigenlijk gehouden worden in de speeltuin Aalbespad. Wegens het slechte weer werd uitgeweken naar een bedrijfspand aan de Industrieweg.

Zaterdag aan het eind van de ochtend leverden 18 duo’s een zelf gebakken taart in. Ze werden door de jury beoordeeld. Daarop werden de vijf beste duo’s uitgenodigd om ’s middags een finaleopdracht uit te voeren.

De jury had de moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen, want de finalisten lagen dicht bij elkaar. Uiteindelijk werden Lili en Puck uitgeroepen tot winnaar.

De deelnemers, hun ouders en de organisatoren hebben zaterdag een prachtige dag gehad. “Volgend jaar weer”, zei Yvette Hanselman na afloop.

Hier zie je een filmpje van deze geslaagde middag:


Advertenties uit de krant