Lieke Poel.
Lieke Poel. Foto:

Lieke Poel heeft stemmen nodig voor project Greenability

Algemeen

BARENDRECHT – Met het project Greenability is Lieke Poel met haar team doorgedrongen tot de laatste twaalf van Digital Education Hack, een competitie van de Verenigde Naties.

Bij Digital Education Hack wordt wereldwijd gezocht naar ideeën die een invloed kunnen hebben op de samenleving. Er zijn inzendingen uit onder meer Italië”, Portugal en Hongarije.

Lieke Poel (20) is oud-leerling van het Dalton Lyceum Barendrecht. Na het afronden van een MBO-opleiding volgt ze nu een HBO-studie aan de Breda University of Applied Sciences. “Hier volg ik momenteel de studie Leisure and Eventmanagement en leer ik alles over de vrijetijdsbranche”, vertelt ze. 


Lieke maakt deel uit van het Nederlandse team Sustainable Heroes dat het project Greenability heeft uitgewerkt. Haar mede-studenten komen uit Roemenië, Nederland en Duitsland.

“Greenability gaat over een aantrekkelijke manier om jongeren te informeren en laten leren over duurzaamheid. Met behulp van een app kunnen zij door de stad lopen waar ze stellingen tegen komen. Hier kunnen zij op reageren zoals zij dat in hun dagelijks leven zouden doen”, legt Lieke uit.

Gebaseerd op de keuze van de speler laat de app direct de impact op het milieu zien. Aan het eind van het spel wordt er een wereld gecreëerd waarin te zien is welke onderwerpen binnen duurzaamheid al goed gaan en welke nog meer aandacht kunnen krijgen.

“Met deze app hopen wij niet alleen de focus te leggen op wat allemaal nog veranderd kan worden, maar de spelers ook te belonen door te laten zien wat zij (onbewust) al goed doen! Omdenken is hier de juiste term die wij proberen toe te passen in ons design!”, aldus Lieke.

Bij de Digital Education Hack is aan de drie concepten met de meeste stemmen 5000 euro toegekend. Daarmee kan het concept daadwerkelijk worden ontwikkeld. Lieke: “Ongeacht of wij winnen of niet, zijn wij gemotiveerd om ons concept Greenability werkelijkheid te maken! Natuurlijk is een start kapitaal handig om als startup onszelf op de markt te plaatsen.”

Stemmen kan tot zondag 28 maart 17 uur via

https://ideas.unite.un.org/digieduhack/Page/Home

Om te kunnen stemmen moeten bezoekers eerst inloggen.

Tips voor het stemmen

Voor wie extra uitleg nodig heeft bij het stemmen, heeft Lieke deze tips:

Stemmen is helaas wat ingewikkelder gemaakt dan nodig was. Om het toch zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken hebben wij een stappenplan gemaakt en een instructievideo over hoe er gestemd kan worden. Het stappenplan is als volgt:

Stap 1: Ga naar https://ideas.unite.un.org/digieduhack/Page/Home

Stap 2: Ga naar the solution “Greenability” 

Stap 3: Klik op de envelop aan de rechterkant 

Stap 4: Klik op “Create an account” en dan op “Reset password” en “sent email” 

Stap 5: Ga naar je email en maak een wachtwoord aan voor je account 

Stap 6: Log in op je account 

Stap 7: Ga terug naar de the solution “Greenability” 

Stap 8: Klik WEER op de envelop en wanneer er een “?” in de envelop staat, heb je voor ons gestemd! 

Het klopt dus inderdaad, zoals hierboven te zien, dat er eerst een account aangemaakt moet worden om te kunnen stemmen!

Advertenties uit de krant