Jaap Booster en Ruth Jacott na de uitzending.
Jaap Booster en Ruth Jacott na de uitzending. Foto:

Jaap Booster overspoeld met reacties

Algemeen

BARENDRECHT – Schilder Jaap Booster wordt overspoeld met reacties nadat hij zaterdag te zien was in het programma ‘Sterren op het Doek’. Daarin verkoos Ruth Jacott het door Booster geschilderde portret boven twee werken van andere kunstenaars.

“Ongekend”, noemt Booster de stroom van reacties na de uitzending. “Ik heb vierhonderd whatsapp’jes binnen gehad en driehonderd reacties op Instagram. Mijn website doet het niet meer door het vele bezoek en mijn mailbox zit vol met aanvragen van mensen die een portret willen laten schilderen. Ik vind het altijd wel zo netjes om op een bericht te reageren. Daar ben ik zondag de hele dag mee bezig geweest.”

Ruth Jacott bleek in het programma volkomen verrast te zijn door het portret dat Jaap Booster gemaakt had. Vooraf had hij laten weten dat hij de zangeres graag met haar wilde schilderen. Maar Jacott poseerde met een kleurige hoofddoek. Ze bleek niet erg gerust op het eindresultaat. Booster: “Ik heb naar toch met die doek geschilderd. Ze doet zoiets niet zomaar op als ze geschilderd wordt.”

Het schilderij staat voorlopig nog bij Jaap Booster thuis. Hij heeft een afspraak gemaakt met Ruth Jacott om het te brengen.

Zie ook de website www.jaapbooster.nl en op instagram @jaapboosterart.

Advertenties uit de krant