Bezoekers van het Endulen hospitaal in Tanzania.
Bezoekers van het Endulen hospitaal in Tanzania.

Digitale wijnproeverij Rotary voor Tanzania en hospice

Algemeen

BARENDRECHT - Dankzij de mooie opbrengst van de onlangs gehouden ‘digitale wijnproeverij’ van de Rotary club Barendrecht heeft het Endulen hospitaal in Tanzania een bedrag van 1000 euro ontvangen. Ook hospice De Reiziger kon weer een gift tegemoet zien van 1.300 euro.

Als gevolg van de coronamaatregelen kon de Rotary club niet, zoals in eerdere jaren, een gezellige avond organiseren waar mensen konden genieten van een hapje en een slokje van verschillende wijnen. Daarom had de club een lijst samengesteld van eerder bestelde populaire wijnen en die lijst aan zoveel mogelijk deelnemers van vroegere proeverijen toegestuurd.

Dat leidde uiteindelijk tot bestellingen van 55 wijnliefhebbers voor in totaal 1.200 flessen.

Het Endulen ziekenhuis geeft medische zorg aan meer dan tachtigduizend Masai die in Tanzania leven in een gebied ter grootte van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De Nederlandse tropenarts Frans Senff verleent daar al geruime tijd om de zoveel tijd vrijwillig medische zorg, maar is in ons land ook actief in de noodzakelijke fondsenwerving.

Hospice De Reiziger in Barendrecht is mede opgericht door de Rotary club Barendrecht en wordt nog steeds actief ondersteund door Rotary club Barendrecht.

Advertenties uit de krant