Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
Jamie

Jamie: Formule 1 zondag

De zondag was een paar weken geleden nog een Heel Holland Bakt dag, maar sinds vorige week is dat weer veranderd. De komende weken is het tijd voor een sportdag: het is namelijk Formule 1 zondag.

Ik volg een aantal coureurs op Instagram, dus als zij weer aan het trainen zijn weet ik dat het weer gaat beginnen. Ik was uit enthousiasme alleen even een weekje te vroeg, want ze waren de auto’s twee weken terug nog aan het testen. Maar afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. De eerste race van het nieuwe seizoen begon in Bahrein in het Midden Oosten. Laten we eerst lekker ver weg starten zullen we maar zeggen.

Ik moet wel gelijk iets opbiechten: ik kijk altijd alleen de wedstrijd op zondag. De trainingen op vrijdag en zaterdag volg ik niet. Ik lees aan het einde van de dag wel of er bijzondere dingen zijn gebeurd en wie waar is geëindigd in de kwalificatie. Even googlen is voor mij dan genoeg. Maar de wedstrijddag moet ik er wel bij zijn hoor.

Van die langdurige sporten als wielrennen en schaatsen vind ik niks, maar op de een of andere manier kijk ik wel graag een lange Formule 1 race. Soms kan het wel eens saai zijn hoor, maar er kan echt van alles gebeuren. Als het ene team net eerder naar binnen gaat om banden te verwisselen kan iedereen zijn strategie weer veranderen en kan het daarmee ineens een hele andere wedstrijd worden.

Afgelopen zondag was het in ieder geval heel erg spannend. In de laatste rondes ging het tussen de Brit Louis Hamilton en onze Hollander Max Verstappen. Verstappen begon op de eerste plek, maar uiteindelijk ging de Engelsman er uiteindelijk met de winst vandoor. Voor mijn favoriete coureur was het overigens wel een goede dag: de Brit Lando Norris werd vierde. Net naast het podium wel, maar voor hem is dat super goed. Ik vind het naast een sterke coureur ook een mega leuke jongen. Dat maakt natuurlijk alles leuker.

En voor wie nog nooit naar Formule 1 heeft gekeken: probeer het eens, het is leuker dan je vooraf denkt.

Meer berichten