Griekse en Italiaanse delicatessen van hoge kwaliteit op weekmarkt
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Griekse en Italiaanse delicatessen van hoge kwaliteit op weekmarkt

Toen de supermarkten nog geen ruimte in de schappen hadden ingericht voor buitenlandse delicatessen, kwam Hratch (spreek uit als Hèrats) Mkrtchian al wekelijks met zijn verkoopwagen naar de weekmarkt in Barendrecht. De vitrines lagen toen, en nu nog steeds, vol met de beste Griekse en Italiaanse delicatessen. Inmiddels hebben de supermarkten deze producten ook in het assortiment opgenomen, maar kwalitatief hebben ze de slag niet gewonnen, volgens de bescheiden ondernemer van Armeense afkomst.

Hratch: ,,Al onze producten, zoals tapenades, olijven, pesto en feta zijn van de beste kwaliteit. Als we de olijven binnen krijgen, duurt het zeker nog een week voor ze klaar zijn voor de verkoop. In tijd worden ze gemarineerd en gevuld. Dat is handwerk, dat met veel liefde voor de producten en passie, door mijn vrouw en kinderen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, wordt gedaan. We zijn dan ook een echt familiebedrijf. We zoeken onze producten met grote zorg uit en betrekken ze van leveranciers die kwaliteit leveren. Ze bieden een assortiment waar weinig tot geen onnodige kleur en smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Daardoor bevatten onze delicatessen veel meer smaak en zijn ze niet te vergelijken met de grote producties uit de supermarkten.”

Hratch gaat dagelijks alleen met de verkoopwagen naar de weekmarkten. Op zaterdag gaat dochter Maria met de extra aanhangwagen, naar Gouda. De studieboeken voor haar HBO opleiding accountancy laat ze dan even dicht om zich op de verkoop te richten. ,,Ik weet niet of ik de zaak van mijn vader over ga nemen, maar het zou wel zonde zijn als er geen opvolging is als hij stopt met werken,” zegt ze. ,,Mijn vader heeft in de achterliggende jaren echt een mooi bedrijf opgebouwd, waarin kwaliteit altijd leidend is. Voorlopig zijn we nog gezellig met elkaar in het bedrijf werkzaam. Hoe het verder gaat zien we wel.”

Hratch staat iedere vrijdag in zijn verkoopwagen op de markt in Barendrecht, direct voor het gemeentehuis.

Meer berichten