Jaarwisseling was 6000 euro ‘voordeliger’ dan een jaar eerder
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Toch vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling.</p>

Toch vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling.

(Foto: )

Jaarwisseling was 6000 euro ‘voordeliger’ dan een jaar eerder

BARENDRECHT – De afgelopen jaarwisseling heeft bijna 6.244 euro minder gekost in vergelijking met deze periode in 2019- 2020. Dat schrijft burgemeester Jan van Belzen aan de gemeenteraad.

Tijdens de afgelopen jaarwisseling gold een landelijk vuurwerkverbod. De gemeente heeft evenals voorgaande jaren met externe partners als brandweer, politie, jongerenwerk en Halt samenwerkt om de jaarwisseling voor te bereiden.

De eerste indruk op 1 januari was dat de jaarwisseling in Barendrecht ordelijk is verlopen. Nu zijn er meer gegevens bekend.

De totale schade van de jaarwisseling 2020-2021 komt op uit op 23.715,68 euro tegenover het schadebedrag van vorige jaarwisseling 28.828,02 euro. Alle preventieve maatregelen hebben voor de jaarwisseling 2020-2021 4.772 euro gekost tegenover 5904 euro vorig jaar. “Als we zowel de schade als de kosten van de preventieve maatregelen bij elkaar optellen, heeft de afgelopen jaarwisselingperiode ons bijna 6.244 euro minder gekost in vergelijking met deze periode in 2019- 2020”, aldus de burgemeester.

Voor de komende jaarwisseling beveelt de burgemeester aan om een gezamenlijke briefing te houden met alle betrokken diensten. Daarnaast is er een advies over speeltoestellen:

“Geadviseerd wordt om voor komende oud en nieuwviering kritisch te bekijken hoe we vandalisme met name op speeltoestellen verder kunnen voorkomen en bestrijden. Hierbij moet worden afgewogen of kwetsbare objecten na schade worden vervangen, of dat hiervoor in de plaats toestellen worden geplaatst die hufterproof zijn en of de duurdere speeltoestellen kunnen worden beveiligd.”

Meer berichten