Groen onderwijs werkt samen met Borgstede
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>(foto: pr)</p>

(foto: pr)

(Foto: )

Groen onderwijs werkt samen met Borgstede

BARENDRECHT - Dit jaar kunnen de praktijkexamens voor het VMBO beroepsonderwijs niet doorgaan. Binnen het OZHW Groencollege in Barendrecht hebben enkele enthousiaste docenten zich over een alternatief gebogen waarbij tóch alle vaardigheden die de leerlingen moeten beheersen, worden aangetikt.

Deze ‘Proeve van Bekwaamheid’ speelt zich af binnen de richtingen: Bloem, Kas, Voeding en Dier. Iedere leerling legt zijn ‘proeve’ af bij twee zelf gekozen richtingen. Leerlingen ontvangen aan het eind een certificaat waarin staat in welke onderwerpen ze uitblinken. Op 8 april voeren 61 leerlingen de proeve uit. De werkstukken zullen op een originele manier worden overgedragen aan woonzorgcentrum Borgstede.

OZHW Groen college gaat hiervoor een samenwerking aan met Borgstede. De ouderen die daar wonen worden in het zonnetje gezet.

Met een moderne fruitmand, een siervaasje met bloemen en appelgebak worden de bewoners van Borgstede op een frisse, fruitige en florale manier verrast. Daarnaast maken leerlingen ieder een eigen deel van een insectenhotel. Deze losse onderdelen vormen samen één groot insectenhotel. Later in het jaar wordt dit ‘hotel’ geplaatst in de opnieuw ingerichte binnentuin van Borgstede.

De groene VMBO-opleiding vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan duurzaamheid en het in stand houden van de biodiversiteit. Met dit leuke en nuttige project wordt niet alleen maatschappelijk een mooi gebaar gemaakt, maar wordt ook een steentje bijgedragen aan het in stand houden van de insectenpopulatie.

Tijdens de proeve wordt er foto- en filmmateriaal gemaakt, zodat de bewoners van Borgstede binnen in de woonlocatie kunnen zien hoe hun cadeaus gemaakt zijn.

Sinds jaar en dag wordt in Barendrecht groen onderwijs gegeven. Velen kennen de tuinbouwschool als De Gaarde. Later werd de naam veranderd in Edudelta college. Tegenwoordig heet deze opleiding voor agrarisch onderwijs OZHW Groen College.

Meer berichten