Werkgroep dementie Barendrecht zoekt creatieve hulp
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Desir&eacute;e van Vliet. </p>

Desirée van Vliet.

(Foto:)

Werkgroep dementie Barendrecht zoekt creatieve hulp

BARENDRECHT - Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en het thema van dit jaar is ‘De vele gezichten van dementie’. Om dit thema in Barendrecht een mooie invulling te geven, wordt eenmalig creatieve hulp gezocht.
Desirée van Vliet van de werkgroep dementie Barendrecht vertelde er onlangs over tijdens het programma WeekendMixx van radio Exxact Barendrecht. “’Dementie kent vele gezichten’ is goed gekozen als thema van de Wereld Alzheimer Dag 2021. Iedereen kan het krijgen en je ziet dikwijls niet of iemand dementie heeft,” zegt Desirée van Vliet.
“Dat thema willen we dit jaar invullen met een creatieve expositie in het centrum van Barendrecht. Een deel van de expositie bestaat uit foto’s van mensen met dementie, daarnaast willen we creatieve werkstukjes van mensen met dementie tentoonstellen. Dat kunnen tekeningen of schilderijen zijn, maar ook zelfgemaakte sieraden of andere knutselwerken. Om deze expositie mogelijk te maken, zoeken we eenmalig hulp van mensen.”

Hou je van fotografie, kleuren of heb je andere creatieve hobbies? En lijkt het je leuk om een keer samen met iemand met dementie creatief aan de slag te gaan? Bel of mail naar Desirée. Zij vertelt je dan precies wat er mogelijk is en welke hulp je zou kunnen leveren. “Dementie kent vele gezichten, het lijkt me geweldig om dat in een mooie expositie te laten zien. Ik hoop op veel reacties!”

Desirée is te bereiken via d.vanvliet@laurens.nl of 06-11712302

Meer berichten