Tweede aflevering van Klassiek Uitgelegd
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Marie-Christine Goergen en Thea Verhagen. </p>

Marie-Christine Goergen en Thea Verhagen.

(Foto: )

Tweede aflevering van Klassiek Uitgelegd

BARENDRECHT - Vanuit de Dorpskerk in Barendrecht wordt op zondag 18 april voor de tweede maal ‘Klassiek uitgelegd’ uitgezonden. Het is een initiatief van organiste Thea Verhagen, fluitiste Marie-Christine Goergen en Hans van Gelder.

“Wij kregen heel wat leuke reacties via de mail of zomaar op straat. Onze tweede aflevering wordt een programma rond het wonderkind Mozart, de man met de vier voornamen, maar wel zonder Amadeus. Het is maar dat u het nooit meer vergeet!”, zegt Thea Verhagen.

“Op het programma het Andante ( KV 315), een Menuet en het Rondo ( KV 373), oorspronkelijk viool en orkest en nu uiteraard op fluit en orgel gespeeld. Wel eens gehoord dat Mozart volgens de Oostenrijkse keizer vaak te lange stukken schreef en zich liet verleiden tot het schrijven van een stuk dat onder de naam van iemand anders werd uitgevoerd? Kortom, een kennismaking met iemand aan wie niets menselijks vreemd was.”

‘Klassiek uitgelegd’ is op zondag 18 april om 14 uur te zien via https://vimeo.com/529456594. Ook daarna kan men via deze link het programma bekijken.

Meer berichten