Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Rozemarijn en Distel.</p>

Rozemarijn en Distel.

(Foto: )

Konijntjes met lang haar

REGIO - Ruim twee maanden geleden kwam er een grote groep konijnen in De Dierenstee terecht. Op dat moment waren alle voedsters uit deze groep al zwanger en er zijn de afgelopen periode dan ook meerdere nestjes geboren. Inmiddels zijn de konijntjes uit twee nestjes groot genoeg om geplaatst te worden en zijn er koppeltjes van een ram en een voedster gemaakt. Daarnaast bleven er een paar voedsters over en voor hen wordt een plek gezocht waar ze aan een (jonge) ram worden gekoppeld.
De koppeltjes konijnen, die eind januari geboren zijn, zijn grotendeels Angora kruisingen. Ze hebben een langharige vacht die veel verzorging nodig heeft. Daarnaast is het ook beter als de vacht van deze dieren niet nat wordt, dan gaan de haren namelijk snel klitten. De Angora kruisingen, zoals Rozemarijn en Distel op de foto, kunnen wel buiten wonen, maar dan moet hun verblijf overdekt zijn.
Alle konijntjes worden als duo geplaatst, de ‘losse’ voedsters moeten uiteraard bij een ram terechtkomen. Na plaatsing moeten deze jonge dieren eerst naast elkaar wonen in plaats van bij elkaar, want ze zijn bijna vruchtbaar. Vanaf vier tot vijf maanden oud moeten de rammetjes worden gecastreerd. Dit kan voor een gereduceerd tarief bij de dierenarts die bij De Dierenstee is aangesloten. Na de castratie kunnen de koppels weer voorzichtig bij elkaar geplaatst worden. De medewerkers van De Dierenstee kunnen de konijneneigenaren hier uitgebreid over informeren en kunnen hen ondersteunen tijdens de koppeling.


Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl.
www.dierenstee.nl

Meer berichten