Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

FIFA erkent product van Barendrechts bedrijf Axitour

BARENDRECHT – De wereldvoetbalbond FIFA heeft het AXIWI communicatiesysteem van het Barendrechtse bedrijf Axitour opgenomen in de lijst met scheidsrechter communicatiesystemen. Op de lijst staan professionele scheidsrechter communicatiesystemen en deze wordt wereldwijd gebruikt door voetbalorganisaties en scheidsrechters.

“Het gebruik van headsets stelt scheidsrechters in staat om sneller en correcter beslissingen te nemen. Binnen de opleidingstrajecten zorgt het gebruik ervan voor een aantoonbare snellere ‘leercurve’ bij de scheidsrechters”, legt men bij Axitour uit.

Bij Axitour, leverancier van het draadloze duplex communicatiesysteem, zijn ze verheugd met de benoeming op de FIFA-lijst. Directeur Ben Engelen: “Al jarenlang werken voetbalscheidsrechters, coaches en sport officials in binnen- en buitenland met het AXIWI communicatiesysteem. Het is mooi dat het grootste voetbalorgaan in voetbal, de FIFA, het communicatiesysteem erkent met deze vermelding.”

Headsets

In de sport, en met name voetbal, worden wedstrijden steeds vaker begeleid door scheidsrechters die zijn uitgerust met headsets. Scheidsrechters gebruiken de headsets om draadloos met elkaar te communiceren en sneller én meer correcte beslissingen te nemen tijdens wedstrijden. De headsets worden ook steeds vaker op amateurniveau gebruikt door scheidsrechters en in opleidingstrajecten. Vandaar dat de FIFA ervoor kiest om een lijst met professionele aanbieders van headsets samen te stellen, zodat voetbalorganisaties en scheidsrechters weten welke communicatiesystemen en mogelijkheden er zijn.

Scheidsrechters

De Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) is de landelijke overkoepelende organisatie van voetbal scheidsrechtersverenigingen in Nederland. Zij hebben onlangs voor AXIWI gekozen als voorkeursleverancier van draadloze headsets.
Johan Suurd, Portefeuillehouder technische zaken, opleidingen en Spelregels bij COVS Nederland, over de aanschaf van de AXIWI headsets: “Het gebruik van headsets stelt scheidsrechters in staat om sneller en correcter beslissingen te nemen. Binnen de opleidingstrajecten zorgt het gebruik ervan voor een aantoonbare snellere ‘leercurve’ bij de scheidsrechters. Ze worden ‘in het moment’ gecoacht en de tips van de scheidsrechtercoach kunnen ze direct toepassen in het veld. Met de aanschaf van deze headsets willen we samen het niveau van de (assistent)scheidsrechters en daarmee de voetbalarbitrage in Nederland naar een hoger niveau brengen.”

Het communicatiesysteem biedt aan maximaal zes personen de mogelijkheid gelijktijdig en handsfree met elkaar te communiceren.

Axitour is gevestigd aan de Lübeck op bedrijventerrein Vaanpark.
Zie www.axitour.nl en www.AXIWI.nl

Meer berichten