Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Het Kruispunt.</p>

Het Kruispunt.

(Foto: )

76 jaar Vrijheid in Het Kruispunt met Robert Vuijsje en Jan Brokken

BARENDRECHT - Vorig jaar wilde Het Kruispunt met lezingen, presentaties, colleges, films en voorstellingen aandacht besteden aan 75 jaar Vrijheid. Door de coronapandemie en de daarbij behorende maatregelen gingen veel activiteiten niet door.

“Daarom gaan we in 2021 in de herkansing. We staan stil bij het feit dat er al 76 jaar lang geen oorlog is in Nederland. Een groot deel van het programma vindt - met publiek - in oktober 2021 plaats, tijdens de maand van de geschiedenis. De exacte data en activiteiten worden in de loop van de zomer bekend gemaakt”, kondigt het theater aan.

In april kunnen belangstellenden alvast twee programmaonderdelen live vanuit huis bijwonen via het YouTube kanaal AanZet Live. Elk jaar zijn er in de aanloop naar 5 mei in heel Nederland Vrijheidscolleges. Interessante sprekers delen hun verhalen over vrijheid en inspireren zo jong en oud.

Op zaterdag 24 april geeft Robert Vuijsje een Vrijheidscollege en op woensdag 28 april is er een interview met schrijver Jan Brokken.

Vrijheidscollege Robert Vuijsje

Robert Vuijsje is journalist en schrijver (bekend van o.a. Alleen maar nette mensen). Zijn Vrijheidscollege gaat onder meer over de vrijheid om je gekwetst te voelen. Robert is zelf van Joodse afkomst en heeft sinds zijn jeugd het sentiment rondom Joden zien omslaan. Hij beschrijft hoe Nederland, de wereld en ook zijn eigen wereld onherkenbaar anders zijn geworden. En wil je weten waarom Robert zijn 30e verjaardag in Auschwitz vierde? Kijk mee via AanZet Live op zaterdag 24 april, om 20.00 uur.
Na het college is er een (online) debat waaraan iedereen via de chat kan deelnemen. Moderator is Evita de Roode, een jonge en ambitieuze presentator. Bekend van onder meer FunX radio, Motel Mozaique, #Girlboss en Write Now!; het schrijffestival voor jonge schrijvers.

Interview Jan Brokken

Jan Brokken is schrijver van romans (zoals De Vergelding), reisverhalen en waargebeurde verhalen. Op woensdag 28 april, om 20.00 uur geeft hij een interview in het kader van 76 jaar vrijheid. Wanneer maak je nou de juíste keuze op het juíste moment? Brokken vertelt er in dit interview over aan de hand van zijn boeken De vergelding, De rechtvaardigen en De droevige kampioen.
Interviewer is Jos Vis, onder andere bekend als presentator bij Exxact Radio Barendrecht. Na het interview is het mogelijk om Jan Brokken vragen te stellen via de online chat.

Meekijken en meedoen kan via het YouTube kanaal AanZet Live.

Kijk voor meer informatie op www.hetkruispunt.nl en www.debibliotheekaanzet.nl

Meer berichten