Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Ronald D&ouml;rr en Bertine Veenhuizen. </p>

Ronald Dörr en Bertine Veenhuizen.

(Foto:)

Schoenen op maat voor kinderen en volwassenen

BARENDRECHT – RD Schoenmakerij en de Piedroshop aan de Middenbaan 48 zijn gestart met de verkoop van schoenen op maat.

Ronald Dörr van RD Schoenmakerij en Bertine Veenhuizen van de Piedroshop zijn bekende gezichten op de Middenbaan. “Ik zit sinds drie jaar op dit adres, maar 14 jaar lang was ik gevestigd aan de overkant. Ik verhuisde toen van nummer 49 naar 48”, vertelt schoenmaker Ronald Dörr. Bertine Veenhuizen (‘ik ben tussen de schoenen geboren’) werkte jarenlang bij Van Asperen Schoenen, ook op dit deel van de Middenbaan. Ronald heeft een achtergrond als orthopedisch schoenmaker en Bertine heeft jarenlange ervaring in de schoenenbranche in binnen en buitenland, in de winkel als gezond lopen specialist, maar ook als registerpodoloog en als docente bij de vakopleiding.

“Ik wilde graag met het maatwerk aan de slag”, vertelt schoenmaker Dörr. “Er is veel aandacht voor duurzaamheid, dus dit het de tijd om dat aan te bieden.” Nadat klanten een schoen hebben uitgezocht duurt het voor de herenschoenen 4 tot 6 weken en voor de dames schoenen 3 weken. Gedeeltelijk wordt het hier gemaakt of in samenwerking met Nederlandse fabrikanten zoals Greve en Piedro. “Maar natuurlijk kunt u ook terecht voor een goed passende schoenen uit voorraad. Mocht het gewenste model er niet meer zijn, dan bestellen wij deze voor u. Wij werken alleen met merken, waar we schoenen van bij kunnen bestellen. Op deze manier is er geen verspilling.”

Het aanbod richt zich zowel op volwassenen als kinderen. Zowel confectie als personalized. “Ik kom uit het Piedro-nest”, vertelt Bertine Veenhuizen. “En dat heeft naast de confectie lijn van Piedro kinderschoenen, Muoviti Dameschoenen en de Livingstone Herenschoenen vooral ook een grote orthopedische tak. Binnen Piedro ben ik verantwoordelijk voor de leesten en modellen van de orthopedische schoenenlijn, dus van maatwerk wist ik al veel. Vandaar dat Ronald en ik het idee kregen om naast een voorraad collectie vooral ook in te zetten op een duurzame personalized maatcollectie.”

De winkel voert onder meer de merken Piedro, Livingstone, Muoviti, Xsensible Nethermade.

Met het maken van ‘gepersonaliseerde schoenen’, sluit de winkel aan op een oude traditie. “Het is een beetje de schoenmaker in het dorp van vroeger”, zegt Bertine Veenhuizen lachend.

Ronald Dörr kan door de nieuwe opzet van de winkel volop zijn vaardigheid als ortopedisch schoenmaker inzetten. Daarnaast doet hij ook nog gewone reparaties. De winkel heeft ook een assortiment tassen. Bovendien heeft hij een groot assortiment aan sleutels. Sinds het verdwijnen van Onnink en Wesdijk groeide het aantal sleutels van 400 naar 2000 verschillende profielen. “Het moet wel heel raar zijn, wil ik het er niet tussen hebben zitten”, zegt Dörr.

Meer informatie op:

Schoenmakerijbarendrecht.nl
Piedroshop.nl
Van Asperenschoenen.nl

Meer berichten