Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Nieuw: livestreams vanuit De Baerne

BARENDRECHT - CultuurLocaal kan vanaf nu uitvoeringen en andere evenementen in De Baerne rechtstreeks uitzenden via een livestream. Met een subsidie van de gemeente is de benodigde apparatuur aangeschaft en de vrijwilligersgroep de LoCom gaat zich bezighouden met het gebruik ervan.

CultuurLocaal organiseert het hele jaar door uitvoeringen met, door en voor leerlingen en docenten. De meeste daarvan vinden plaats in De Baerne. Sinds 2020 is alles anders en zijn de meeste uitvoeringen niet doorgegaan of met weinig of geen publiek. Dat is uiteraard een gemis voor bijvoorbeeld (groot)ouders die hun (klein)kinderen niet kunnen zien en horen optreden. Er is nu een oplossing gevonden: live streamen.

“We liepen al een poosje rond met dit idee, maar dit jaar is het er echt van gekomen”, vertelt coördinator Henk Elderson. “De gemeente bood aan om de benodigde apparatuur via een projectsubsidie te financieren. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. We hebben alle spullen inmiddels in huis en hebben ook al een geslaagde test gedaan.”

Donderdag 29 april is, als alles lukt, de eerste echte uitzending. In samenwerking met Exxact Barendrecht wordt dan het radioprogramma Podium Vis Extra Live in De Baerne gepresenteerd. Dit past helemaal bij de bedoeling van de gemeente, namelijk dat ook andere partijen in Barendrecht van deze faciliteit gebruik kunnen maken.

“Ook als straks de corona-beperkingen weer verdwenen zijn, denken we dat de livestream mogelijkheid een goede aanvulling is op de bestaande gang van zaken bij uitvoeringen. Er zijn soms te weinig plaatsen in de zaal, of misschien kunnen oudere familieleden die minder goed ter been zijn op deze manier toch meegenieten van de uitvoeringen. Ook voor gezinnen met jonge kinderen, waar vaak één ouder thuisblijft, is livestream een uitkomst”, aldus Henk Elderson.

www.cultuurlocaal.nl

Meer berichten