Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Basil zelf lijdt helemaal niet onder zijn handicap. </p>

Basil zelf lijdt helemaal niet onder zijn handicap.

(Foto: )

Vrolijke kater Basil moet veel oefenen

REGIO - Kater Basil woont in een van de gastgezinnen van De Dierenstee. Zeven maanden geleden kwam hij daar als piepjong kitten terecht, samen met zijn moeder, broers en zusje.
Al snel was zichtbaar dat Basil iets mankeerde, hij liep vreemd en nam grote stappen. Uit neurologisch onderzoek en vervolgens een scan, bleek dat er bij Basil sprake is van een vergroeiing van de ruggenwervels. Door veel met Basil te oefenen, gaat het lopen inmiddels een stuk beter maar zijn achterlijf blijft zwak en instabiel. Daarnaast krijgen de hersenen van Basil niet altijd een seintje als het tijd is om op de kattenbak te gaan. Basil heeft het wel in de gaten en hij loopt dan ook naar zijn bak, maar als Basil kracht zet op zijn achterpootjes valt hij om. Hij heeft geen controle over zijn achterlijf en hierdoor valt of ligt zijn ontlasting regelmatig naast de kattenbak.
Met plassen moet Basil zo’n drie keer per dag worden geholpen. Daarnaast moet er regelmatig met Basil worden geoefend om zijn achterlijf sterker te maken. Dit alles betekent dat Basil intensieve verzorging nodig heeft.
Basil zelf lijdt helemaal niet onder zijn handicap. Hij is ontzettend lief en vrolijk en doet niets liever dan knuffelen. Basil is altijd vrolijk en speelt graag, bij voorkeur met een soortgenoot.
Meer informatie over Basil en zijn verzorging is te vinden op de website van De Dierenstee.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Meer berichten