Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

ZPB traint bij het Inge de Bruijn Zwembad en bij BVV

BARENDRECHT – De jeugd van ZPB kan trainen op het buitenterrein van het Inge de Bruijn Zwembad.

Midden december lag alles door Corona stil. Het zwembad was dicht, geen recreatie, geen zwemlessen, geen waterpolo- en zwemtrainingen of wedstrijden meer. “Daar waar we dachten dat de sluiting van het zwembad er een van enkele weken zou zijn, werden dit maanden, tot op de dag van vandaag”, vertelt Michel Meijer. Hij is oud-voorzitter van ZPB.

Na de donkere en koude wintermaanden kwamen eind februari plannen tevoorschijn om voor de jeugd buiten “droogtrainingen” te gaan organiseren. Door de samenwerking tussen het Inge de Bruijn Zwembad en ZPB H&L Productions, die sinds de zomer van 2020 structureler en intenser is opgepakt, blijkt ook hier dat deze prettige samenwerking een rol kon spelen. De speelweide van het zwembad is voor dit initiatief opengesteld waarna een schema gauw gemaakt was. Op dit moment worden op meerdere avonden per week de kinderen weer getraind.

Naast de jeugd hebben ZPB H&L Productions en het Inge de Bruin zwembad ook de handen ineengeslagen om de Eredivisie voor de herenselectie te organiseren. Het zwembad werd bij de gemeente Barendrecht aangemeld als topsportlocatie waarna de personele invulling vanuit het zwembad al even gauw georganiseerd werd door John van de Burg (directeur Inge de Bruin Zwembad). Hierdoor kon in januari de herenselectie het trainen (4 x per week) en de wedstrijden weer hervatten.

Onder het topsportregime met wekelijks testen kon het geliefde waterpolo weer worden gespeeld en de krachten worden gemeten met tegenstanders. De politie belde nog 1 keer aan om te vragen wat hier gebeurde, maar de uitleg was duidelijk. Op zaterdag een thuiswedstrijd in de ‘bubbel’; de eerste keer nog spannend, inmiddels routine.

Inmiddels wordt er ook buiten op een veld van BVV Barendrecht getraind, een mooi stukje samenwerking van lokale sportverenigingen. Voor zowel de zwem- als de waterpolo afdeling van de senioren is er de mogelijkheden in buitenzwembaden te trainen eerst Gouda, toen Papendrecht, en vanaf begin mei ook Heerjansdam.

“Gelukkig voor het Inge de Bruin Zwembad zijn medio maart de zwemlessen weer hervat. Hopelijk volgt er meer, alhoewel we allemaal de noodzaak van maatregelen begrijpen. En als we dan door vaccinatie en of testen weer ècht onze vrijheid terugkrijgen, dan zijn we ervan overtuigd dat de samenwerking tussen het Inge de Bruin Zwembad en ZPB H&L Productions nog meer gaat opleveren”, aldus Michel Meijer.

Meer berichten