Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>De mannen van ZPB hebben dit jaar Arjen Silvis en Marco Booij als coaches. </p>

De mannen van ZPB hebben dit jaar Arjen Silvis en Marco Booij als coaches.

(Foto: )

Arjen Silvis (ZPB): ‘Krankzinnig jaar om in te stappen’

BARENDRECHT - Met Arjen Silvis staat er bij ZPB een ware clubman voor het mannenteam. Voor de 48-jarige Barendrechter is het een droom die uitkomt.

Door Jeffrey van der Maten

Al vanaf het moment dat zijn jonge beentjes voor het eerst het water aanraakten, behoort Arjen Silvis tot het vaste meubilair van waterpoloclub ZPB. Hij begon er op pupillenleeftijd, doorliep de volledige jeugd en speelde jarenlang in het eerste team. Silvis was onderdeel van de succesvolle generatie uit 1973, de groep die zich jaren na dato nog altijd roert binnen de club.

Want Silvis is sinds dit seizoen hoofdtrainer van de mannen van ZPB, samen met vriend en leeftijdgenoot Marco Booij. Het duo loodste ZPB in hun eerste jaar naar de elfde plaats in de Eredivisie, het hoogste niveau in de waterpolowereld. Het is een prestatie waar Silvis tevreden op terugblikt. “Als je kijkt naar ons spelersmateriaal en de krappe selectie, kun je best tevreden zijn. Het was soms alleen wat wisselvallig. Soms speelden we meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander, dan valt het in duigen. Ik denk dat we twee potjes meer hadden kunnen winnen, maar we hebben drie ploegen onder ons gehouden. Daar ben ik blij mee.”

Het was een krankzinnig jaar om in te stappen, beseft hij. Nadat hij in januari de klus accepteerde, maakte hij alle facetten van de coronaperikelen mee. ,,We trainden in bubbels, mochten niet spelen, mochten wél spelen zonder publiek... Ja, het was allemaal heel raar.”

Toch genoot hij van het hoofdtrainerschap bij zijn jeugdliefde. Vroeger zag hij zichzelf in geen mogelijkheid langs de kant staan. ,,Nee, ik had echt nooit de ambitie om te coachen. Ik vond het spelletje leuk, maar vooral om het zelf te doen. Ik ben er langzaam ingegroeid, vooral omdat mijn kinderen gingen waterpoloën en ik hen een goede trainer gunde, haha.”

Spijt heeft hij er nooit van gehad, want het vak paste hem uitstekend. Volgend seizoen hoopt hij met ZPB op een ‘normaal’ jaar. “Langzaam gaan de pijlen richting volgend seizoen”, aldus Silvis. “Of ik hier de komende jaren wil blijven? Dat zou mooi zijn, maar zo ver vooruit kijken is niet mogelijk. Als de klik met de selectie goed blijft en ik heb het idee dat er nog rek in zit, zie ik mezelf hier zeker de komende jaren als trainer actief blijven.”

Volgend jaar staat hij sowieso op de kant, als ZPB hoopt op het overtreffen van de prestaties van dit seizoen. “Ook dat is natuurlijk afhankelijk van de selectie van komend seizoen, maar het moet inderdaad wel beter. Ik denk dat we niet in de onderste regionen, maar juist bovenin moeten gaan meedraaien. Als we kunnen pieken, zou een top 4-klassering geweldig zijn.”

Meer berichten