Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Het bouwdok van Rijkswaterstaat wordt al jaren niet meer gebruikt. </p>

Het bouwdok van Rijkswaterstaat wordt al jaren niet meer gebruikt.

(Foto: )

Vragen over gebruik van bouwdok voor Van Brienenoordbrug

BARENDRECHT – Burgemeester en wethouders waren vorig jaar nog positief over het idee van Rijkswaterstaat om het bouwdok aan de Achterzeedijk te gebruiken voor de vernieuwing van de Van Brienenoordbrug. Dat schrijven de gemeenteraadslid Miranda Mes (EVB) in een brief aan het college.

Mes schrijft dat de raadscommissie Ruimte op 23 maart achter gesloten deuren is geïnformeerd over de zaak. Op 23 april kwam het college ermee naar buiten.

Volgens Mes heeft het college in december 2020 aan Rijkswaterstaat aangegeven ‘in beginsel bereid te zijn om mee te werken aan de invulling van een circulair brug- en tunnelcentrum, mits de effecten vanuit het bouwdok naar de fysieke leefomgeving worden beperkt’. In het op 23 april uitgebrachte persbericht spreekt het college van een ‘zeer kritische basishouding’. Mes wil weten of dat niet met elkaar in tegenspraak is.
“Wat is op dit moment de grondhouding van het college? Ja, mits of nee, tenzij?”, wil Mes weten. Tenslotte vraagt ze het college om de presentatie doe op 23 maart is gegeven, openbaar te maken.

Meer berichten