Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>(archieffoto)</p>

(archieffoto)

(Foto:)

Grote controle bij ‘kwetsbare’ bedrijven

BARENDRECHT – Bij bedrijven, waaronder een autobedrijf aan de Zwolseweg, hebben verschillende overheidsdiensten op vrijdag 30 april een controle uitgevoerd.
De integrale controle werd uitgevoerd door de gemeente Barendrecht, de Belastingdienst, DCMR, het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team en de politie. Er zijn overtredingen geconstateerd. Daar wordt tegen opgetreden. In het belang van het onderzoek worden hier nog geen verdere mededelingen over gedaan.

Volgens burgemeester Jan van Belzen vinden dit soort controles vaker plaats. Het doel is om misstanden te bestrijden en eerlijk ondernemerschap te beschermen en stimuleren. “Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat toezicht en het treffen van maatregelen op de bedrijventerreinen noodzakelijk is”, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad.

“Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten – en ook dit bedrijventerrein – weer veiliger.”

De burgemeester noemt de autobranche ‘een kwetsbare branche’. “De overheid ziet dat criminelen veelvuldig gebruik maken van deze kwetsbaarheid. Niet alleen om geld wit te wassen, maar bijvoorbeeld ook voor het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s om geld of verdovende middelen te vervoeren. Garages dienen regelmatig als ontmoetingsplaatsen voor criminelen en soms wordt er zelfs drugs geproduceerd. Daarnaast verhuren malafide autoverhuurbedrijven voertuigen op illegale manieren aan (drugs)criminelen om zo afgeschermd/anoniem crimineel gedrag ten toon te kunnen spreiden.”

Meer berichten