Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>V.l.n.r. Glenda Peters, Floris Windey, Henk Elderson, Jeroen de Rijk en Elise Visser (foto Jeroen de Rijk)</p>

V.l.n.r. Glenda Peters, Floris Windey, Henk Elderson, Jeroen de Rijk en Elise Visser (foto Jeroen de Rijk)

(Foto:)

Succesvolle eerste livestream vanuit De Baerne

BARENDRECHT - Donderdag 29 april beleefde De Baerne een primeur. De eerste live stream met de nieuwe professionele apparatuur. In een samenwerking tussen CultuurLocaal, Exxact Barendrecht en Eldersong Music werd een twee uur durende aflevering van Podium Vis Extra Live gelijktijdig uitgezonden via radio Exxact Barendrecht en de Facebookpagina van CultuurLocaal.

Een paar maanden geleden vroeg Jos Vis Henk Elderson om een muzikaal programma samen te stellen voor de laatste donderdag van april, liefst met veel live muziek. Henk ging aan de slag, verzamelde een aantal muzikale vrienden en maakte een programma met veel eigen werk, aangevuld met mooie covers. 

Een prettig toeval was, dat CultuurLocaal in maart een gemeentelijke subsidie had ontvangen om livestream apparatuur aan te schaffen. Naast het streamen van leerlingenuitvoeringen was het de bedoeling om de apparatuur in te zetten voor activiteiten van andere Barendrechtse culturele instellingen die dat zouden willen. Net op tijd is alle benodigde apparatuur binnengekomen en getest om met vertrouwen de avond van 29 april in te gaan. De vrijwilligersgroep van CultuurLocaal, de Locom, was aanwezig voor de bediening van de camera’s.

Kort na zeven uur was het zover en was Jos Vis als eerste te zien in de uitzending. Na zijn introductie zette het combo het eerste nummer Funky Jam Too in. Het combo, bestaande uit Henk op piano en gitaar, Jeroen de Rijk op percussie en Floris Windey op trompet, speelde een afwisselende eerste set instrumentale stukken. Daarna was het de beurt aan Elise Visser die drie nummers zong. Glenda Peters sloot het eerste uur af met een krachtige uitvoering van Ain’t nobody van Chaka Kahn.

De uitzending is nog terug te kijken via www.facebook.nl/cultuurlocaal/live. De volgende editie van Podium Vis Extra Live is op donderdag 30 september 2021. Dan zal de Italiaanse zangeres Emy Persiani centraal staan. 

Meer berichten