Mats racet al sinds zijn zesde jaar.
Mats racet al sinds zijn zesde jaar.

Mats (10) racet op het hoogste niveau ter wereld

Algemeen

BARENDRECHT - Racen is Mats Broeren met de paplepel ingegoten door zijn vader en was op jonge leeftijd al te vinden op Circuit Zandvoort. Toen hij zes jaar oud was mocht hij zelf achter het stuur plaatsnemen van een kart. Niet veel later werd Mats lid van het bekende PDB Racing Team waar onder anderen Kimi Raikonen zijn carrière is begonnen.

Via clubwedstrijden op het circuit van Strijen begon Mats aan zijn nog jonge race carrière en nam hij deel aan het Nederlands Kampioenschap waar hij het opnam tegen jonge talentvolle coureurs in de leeftijdsklasse tot er met 12 jaar.

Mats bleek talentvol, ging ook internationale wedstrijden rijden zoals het Benelux Kampioenschap en ging zelfs met zijn vader in Italië trainen, de bakermat van het autoracen.
Vrijwel alle huidige Formule 1 coureurs hebben in Italië in de kart gereden en zijn via deze weg de formule auto's in gegaan om uiteindelijk een fel begeert stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen.

Baby Race
Tijdens een van de trainingen op het Adria International Raceway in Italië raakte Mats en zijn vader in gesprek met de eigenaar van het Italiaanse topteam Baby Race, het team waar ook de zoon van ex-formule 1 coureur Jan Lammers momenteel zijn successen boekt.
De vraag die gesteld werd door de eigenaar van het team; zou Mats niet deel willen nemen aan de WSK oftewel de Wold Series Karting?
Tijdens de WSK welke gereden wordt op diverse circuits door Italië strijden de 120 beste coureurs ter wereld om de wereldtitel.
Op de vraag van de vader van Mats waarom hij zo graag voor het Italiaanse topteam zou willen rijden antwoordde de talentvolle coureur; "omdat het een superleuk team is en ik zeker weet dat zij mij nog beter kunnen maken pap."
Dit was voor Broeren Senior het juiste antwoord en maakte de volgende dag de deal rond met het team.
School
Omdat deelnemen aan deze prestigieuze Wereld Serie niet alleen erg kostbaar is, maar ook veel tijd in beslag neemt, zeker nu ook nog rekening gehouden moet worden met thuisquarantaine bij terugkeer van trainingen en wedstrijden, is een goede samenwerking met de school van Mats erg belangrijk.
Basisschool De Groen van Prinsterer steunt de jonge coureur waar zij kunnen en geven aangepaste huiswerk-pakketten mee die Mats tijdens zijn afwezigheid kan maken.

Zonder steun van het bedrijfsleven is het vrijwel onmogelijk deze sport op wereldniveau te beoefenen. Mats wordt momenteel ondersteunt door het Engelse sportwagen merk Lotus, Midland Heftrucks, het Nederlandse oliemerk Stirlings en Muller Beltex, leverancier voor de bulk- en procesindustrie. Mats is nog hard op zoek naar sponsors zodat hij het gehele seizoen kan afmaken.

Interesse om dit jonge talent uit Barendrecht verder te helpen? bartbroeren@gmail.com of 06-46178553

Wie helpt dit jonge talent verder?

Advertenties uit de krant