Leonie de Vos.
Leonie de Vos. Foto:

De kledingruiltas in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Barendrecht kent sinds 25 maart een kledingruiltas. Het initiatief komt van Leonie de Vos. ,,De kledingruiltassen zie je overal in Nederland”, vertelt Leonie. ,,Het begon in Amsterdam en is zo steeds verder uitgerold. Ik ging op zoek in mijn eigen woonplaatsen. Ik woon in Ooltgensplaat en voor een deel bij mijn vriend in Barendrecht. Beiden kenden de kledingruiltas nog niet. Barendrecht is groter dan het dorpje Ooltgensplaat, dus het leek me logischer om hier te starten.”

Leonie ruimde haar kast op en had meteen voor lange tijd voorraad. ,,De kleding zit in een shopper en die gaat van adres naar adres. Op dit moment bestaat de ketting uit negentien deelnemers en zijn er twee shoppers vol kleding die rond gaan. Via een app heb ik een logische route gemaakt. Diegene die de tas in het bezit heeft – maximaal drie dagen – brengt de tas naar de volgende deelnemer. Je haalt er uit wat je leuk vindt en stopt er eventueel iets voor terug. Als de tas rond is en jouw kledingstuk zit er nog steeds in, haal je het er weer uit. Zo blijft de tas vernieuwend.”

Alle deelnemers zijn toegevoegd aan een app-groep. Hierop kan men ook zien wie de tas in het bezit heeft. De deelnemers zijn vrij om foto’s in de groep te plaatsen met de kleding die ze uitgezocht hebben. ,,Het concept is simpel en erg leuk”, zegt Leonie enthousiast. ,,Ik heb er al kleding uitgehaald voor mijn zus, moeder en schoonzus. Voor mezelf helaas nog niet, maar over ongeveer een weekje komt er weer een tas mijn kant op, dus wie weet wat daar in zit. De meest voorkomende maten in de tas zijn M en L. Soms een XL en soms een S, maar meestal zijn het de middenmaten.”

Ook meedoen?
De kleding moet schoon en heel zijn en de deelnemer moet de tas binnen drie dagen naar het volgende adres brengen. Via www.kettingkledingruil.nl kan men zich inschrijven om mee te doen in Barendrecht. Als er meerdeelnemers zijn, komen er meer tassen bij.


Advertenties uit de krant