Phoebe heeft suikerziekte.
Phoebe heeft suikerziekte.

Phoebe en Tommie hebben diabetes

Algemeen

REGIO - Het komt niet vaak voor dat De Dierenstee een nieuw thuis zoekt voor een kat met suikerziekte. Geheel toevallig kwamen er onlangs zelfs twee diabeteskatten in de opvang terecht. Het gaat om de tien jaar oude kater Tommie en poes Phoebe van twaalf jaar. Ze kwamen afzonderlijk van elkaar de opvang binnen, Phoebe bleef in De Dierenstee en Tommie verhuisde naar een gastgezin.
Phoebe en Tommie zijn beiden hele lieve en aanhankelijke katten. Tommie is iets rustiger dan de vrij aanwezige Phoebe, maar alle twee zijn ze dol op aandacht. Wat ze ook gemeen hebben, is dat Tommie en Phoebe graag naar buiten gaan en een plek zoeken zonder andere huisdieren. Daarnaast hebben ze dus beiden diabetes. Dat betekent dat Phoebe en Tommie twee maal per dag, op vaste tijden, insuline toegediend moeten krijgen. Gelukkig laten ze het prikken goed toe en is het meten van hun glucosewaarden ook geen probleem.
Desondanks vraagt de verzorging van een kat met diabetes over het algemeen net iets meer van de eigenaar. Zeker net na de adoptie zullen de bloedsuikerwaarden weer gaan schommelen en zal de hoeveelheid insuline voor Tommie en Phoebe opnieuw ingesteld moeten worden. Maar als beide katten eenmaal stabiel zijn en de juiste zorg krijgen, kunnen ze nog vele mooie jaren bij hun nieuwe baas doorbrengen.
Wie interesse heeft in Phoebe of Tommie of vragen heeft over diabetes bij katten, kan contact opnemen met De Dierenstee.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant