Veel belangstelling voor de prik van Ad Jonkers.
Veel belangstelling voor de prik van Ad Jonkers.
foto

Duizend vaccinaties per dag in sporthal De Bongerd

Algemeen

BARENDRECHT – De vaccinatielocatie van de GGD in sporthal De Bongerd is op Hemelvaartsdag open gegaan. De komende dagen wordt de capaciteit opgevoerd naar duizend prikken per dag.

Als eerste was donderdag 13 mei de Barendrechter Ad Jonkers aan de beurt. Onder grote belangstelling van de media kreeg hij het Pfizer vaccin toegediend. Terwijl Jonkers na de prik in de wachtruimte de verplichte rust nam, legde vaccinatiemanager Evelien van den Broek uit wat het belang is van de nieuwe vaccinatielocatie.

De opening liet een tijdje op zich wachten, in verband met de beschikbare hoeveelheid vaccins. “We hadden de sporthal het liefst eerder open gegooid. Ik ben blij dat het vandaag kan”, zegt Evelien van den Broek.

In sporthal De Bongerd wordt dagelijks van 9 tot 16 uur gevaccineerd. Er is al veel belangstelling van mensen uit Barendrecht en omliggende gemeenten. Er werken hier 30 tot 50 mensen per dag.
De eerste dag zijn 300 vaccinaties gepland. Dat aantal wordt gedurende de week opgevoerd naar 1000 per dag. De eerste dagen wordt gebruikt om de kinderziektes van de locatie op te lossen. “In juni gaan we de grootste hoeveelheid vaccins prikken. Daar hebben we deze locatie in Barendrecht echt voor nodig”, aldus Van den Broek.

Op dit moment wordt er in Barendrecht alleen gevaccineerd met Pfizer. In verband met de beperkte houdbaarheid van de vaccins concentreert men zich per locatie op één vaccin. Voor huisartsen is de sporthal enkele avonden beschikbaar. Zij vaccineren met Astra Zeneca. In verband met de opslag van vaccins wordt de sporthal permanent bewaakt. De vaccinatielocatie Ridderkerk gebruikt het vaccin van Moderna.

Burgemeester Jan van Belzen is blij met de opening van de locatie in de sporthal. “Het is een moment waar veel inwoners naar hebben uitgekeken. Ik heb vaak de vraag gekregen ‘Wanneer gaat hij nou open?’.” De burgemeester hoopt dat door de goede bereikbaarheid de bereidheid om een vaccinatie te komen halen nog verder toeneemt. “Ik hoop dat Barendrechters zich massaal laten vaccineren.”

Zelf is Van Belzen zaterdag 15 mei aan de beurt. Hij heeft de afspraak een tijdje geleden gemaakt en werd ingedeeld bij de SS Rotterdam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Jan van Belzen: “Ik hoop dat Barendrechters zich massaal laten vaccineren.”
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant