Afbeelding
Foto:

Songfestival vandaag: maandag

Algemeen

Vele miljoenen mensen volgen deze week het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Wij houden je elke dag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen

Wat gaat er deze week gebeuren?

Dinsdag 18 mei: eerste halve finale. Aanvang 21 uur

Donderdag 20 mei: tweede halve finale. Aanvang 21 uur.

Zaterdag 22 mei: finale. Aanvang 21 uur.

Tip van de dag

Vincent Bueno: Amen (Oostenrijk)

Met ‘Amen’ heeft Oostenrijk in ieder geval een liedje ingezonden met een universele titel. Zo universeel, dat ook Slovenië een nummer heeft ingestuurd met deze titel.
Vincent Bueno zingt over een hoop droefenis in zijn leven. De melodie heeft veel weg van gospel. Wellicht komt het nummer na het festival ook terecht in het repertoire van een swingend gospelkoor.
Wellicht geen winnaar, maar wel een melodie die nog urenlang in je hoofd blijft zitten.

Wat voorspellen de bookmakers?

Het voorspellen van een winnaar bij het Eurovisie Songfestival is sinds de komst van televoting erg moeilijk geworden. Een goede indicatie geven de bookmakers, de wedkantoren. Tijdens het afgelopen weekend gingen bij de Bookmakers Italië en Frankrijk aan kop, op enige afstand gevolgd door Malta. Nederland staat op plaats 30 en lijkt kansloos voor de overwinning.

Songfestivalgekte in de Laurenskerk

Van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 mei kunnen liefhebbers genieten van Orgel en Songfestival concerten live vanuit de Laurenskerk. Een bijzonder en feestelijke combinatie van toegankelijk orgelrepertoire, doorspekt met een royale selectie van Eurovisie songfestival hits van de afgelopen 62 jaar.

Nooit eerder klonken er zoveel Eurovisie songfestivals hits vanuit de Laurenskerk. Zo speelt op dinsdag 18 mei organist Gijs Boelen zijn bewerking van o.a. de songfestival hit Save your kisses for me van Brotherhood of Man.
Op woensdag 20 mei neemt stadsorganist Geert Bierling plaats achter de speeltafel van het grote Marcussenorgel in de Laurenskerk om daar, naast de bewerkte versie van Hellendaalse beroemde Concerto Grosso nr.2 Opus 3, ook zijn versies van Eres tu en Halleluja te laten horen.
Maar naast alle songfestival hits is er tijdens dit songfestival spektakel ook ruimte voor de orgelklassieker en improvisaties van zeer getalenteerde organisten, waaronder Laurensorganist Hayo Boerema.

Programma Orgel en Songfestival

Dinsdag 18 mei         12:45-13:30 uur - Gijs Boelen

Woensdag 19 mei 12:45-13:30 uur - Hayo Boerema en Vocaal Ensemble Artez Zwolle

Donderdag 20 mei 12:45-13:30 uur - Geert Bierling

Vrijdag 21 mei         12:45-13:30 uur - Studenten Codarts en blaasensemble Codarts

Zaterdag 22 mei         16:00-17:00 uur - Hayo Boerema, Aart Bergwerff en Laurens Collegium Rotterdam o.l.v. Wiecher Mandemaker

Alle concerten zijn via een livestream bij te wonen en worden uitgezonden via het YouTube kanaal van de Laurenskerk Rotterdam.

(foto: Rio-Sarah Nederveen)

Afbeelding

Advertenties uit de krant