Afbeelding

Het Terphuis en de Zorgnijverij werken samen

Algemeen

BARENDRECHT - Het Terphuis en de Zorgnijverij slaan hun handen ineen als het gaat over het aanbieden van goede en professionele zorg op maat. Beide organisaties delen dezelfde waarden en hebben kleinschaligheid en familiair zijn hoog in het vaandel staan. Juist omdat ze elkaar al vanaf het begin kennen en elkaar regelmatig bezochten de afgelopen jaren, weten ze als geen ander wat er in de keuken bij elkaar te vinden is. Hoe mooi is het als je van elkaars expertise en diensten gebruik kan maken.

Het Terphuis is een zorgboerderij midden in Poortugaal. Op een unieke plek, rond een prachtige gerestaureerde monumentale boerderij, biedt Het Terphuis tijdelijke zorg en ruimte aan jongeren van 16 tot en met 25 jaar op weg naar zelfstandigheid binnen een veilige leefgemeenschap. De jongeren wonen en/of werken op de boerderij in een ongedwongen sfeer bij onder meer de dieren, in het winkeltje en in de moestuin.

De Zorgnijverij is een organisatie die veel expertise in huis heeft als het gaat om begeleiding van volwassenen en jeugd met een (licht) verstandelijke beperking. Zij begeleiden deze doelgroep inmiddels alweer 6 jaar op verschillende locaties in Barendrecht.

De droom van de oprichters van de Zorgnijverij was altijd al om meer groen en ruimte te kunnen bieden aan hun mensen. Dit vonden zij bij de mooie monumentale boerderij aan de Kerkstraat in Poortugaal. Zij zijn er inmiddels al enige tijd te vinden met een klein aantal medewerkers (lees: cliënten van de dagbesteding). Ook kregen zij vanuit ouders al regelmatig de vraag of zij ook niet wat dieren konden gaan houden zodat de kinderen die zouden kunnen verzorgen. Uiteraard wil de Zorgnijverij graag aan deze vraag tegemoet komen en nu kan dit. Voor zowel de kinderen van Kidzcare als de medewerkers van de dagbesteding groeit het aanbod en daar zijn wij superblij mee, aldus Erna Noordijk (bestuurder van de Zorgnijverij)

Nu het Terphuis zelf regelmatig vanuit verschillende hoeken zorgvragen krijgt, hebben de bestuurders van deze mooie organisaties de hoofden bij elkaar gestoken en besloten samen op te trekken. Vanaf nu zal er dagelijks een locatieverantwoordelijke van de Zorgnijverij op het Terphuis te vinden zijn met een aantal zorggasten die daar graag hun groene vingers inzetten en leren wat het is om je eigen groenten te verbouwen en voor dieren te zorgen. Er valt van alles te doen rondom de boerderij. Lekker in de buitenlucht bezig zijn zorgt voor een goede weerstand en balans in het leven. Ook is het voor de zorggasten fijn om deel uit te maken van een groter geheel, er komen regelmatig gasten langs op de boerderij en ook de bed en breakfast is vrijwel altijd volgeboekt. Daarnaast is ook het winkeltje regelmatig open om de geoogste producten te verkopen.

Kijk voor meer informatie op: www.zorgnijverij.nl en www.hetterphuis.nl

(foto)

Advertenties uit de krant