Een meting op de Leedeweg.
Een meting op de Leedeweg.

Veel aanmeldingen voor snelheidsmetingen EVB

Algemeen

BARENDRECHT - Honderden e-mails en tientallen telefoontjes heeft Echt voor Barendrecht (EVB) gekregen naar aanleiding van de aangekondigde snelheidsmetingen in De Schakel van vorige week.
De snelheidsmetingen waar de partij, met hulp van Veilig Verkeer Nederland, vorige week in Barendrecht mee is begonnen lijken daarmee aan een grote vraag te voldoen.

Voorzitter Roeland Bol: “We zijn erg blij dat zo veel bewoners ons hebben weten te vinden. Inmiddels hebben wij honderd verschillende straten aangemeld gekregen. De meest genoemde straten bezoeken wij in ieder geval, maar we gaan ons best doen om de komende weken in zo veel mogelijk straten te meten.”

Voor de snelheidsmetingen heeft EVB inmiddels hulp gekregen van een aantal bewonersorganisaties, zoals de Actiegroep “Stop de geluidsoverlast Kilweg/Leedeweg”. Roeland Bol: “Van te hard rijden op de Kilweg en de Leedeweg hebben omwonenden veel geluidsoverlast. Uit onze metingen tot nu toe blijkt dat de helft van het verkeer op deze wegen te hard rijdt. Snelheden van meer dan 100 km/u, dus dertig kilometer te hard, zijn daarbij geen uitzonderingen.” Ook heeft EVB inmiddels hoge snelheden gemeten op de Carnissebaan, de Ziedewijdsebaan en de Vrijenburglaan.

Bewoners kunnen straten voor een snelheidsmeting blijven aanmelden, via secretaris@echtvoorbarendrecht.nl. De metingen zullen met de gemeente worden gedeeld zodat er beter en gerichter kan worden gehandhaafd. Ook meldingen en foto’s van onveilige verkeersituaties zijn bij EVB welkom.

Advertenties uit de krant