Komkommer en Loofje zijn twee van de konijntjes.
Komkommer en Loofje zijn twee van de konijntjes.

Konijntjes nu oud genoeg voor adoptie

Algemeen

REGIO - Begin dit jaar kwamen er zes konijnen in De Dierenstee terecht. Op dat moment waren de vijf voedsters uit deze groep al zwanger van de enige ram en zijn er de afgelopen periode vijf nestjes geboren met in totaal 32 jongen.
Inmiddels zijn de konijntjes uit de eerste vier nestjes (bijna) allemaal geplaatst en is het laatste nestje oud genoeg om geadopteerd te worden. Er zijn weer koppeltjes gemaakt van een ram en een voedster. Daarnaast is er een voedster ‘over’ waar apart een jonge ram voor wordt gezocht.

Alle jonge konijntjes zijn Angora kruisingen. Een aantal van hen hebben een langharige vacht die veel verzorging nodig heeft. Daarnaast is het ook beter als de vacht van deze dieren niet nat wordt, dan gaan de haren namelijk snel klitten. De konijntjes kunnen wel buiten wonen, maar dan moet hun verblijf overdekt zijn.

Alle konijntjes worden als duo geplaatst. Na plaatsing moeten deze jonge dieren eerst naast elkaar wonen in plaats van bij elkaar, want ze zijn bijna vruchtbaar. Vanaf ongeveer vier maanden oud moeten de rammetjes worden gecastreerd. Dit kan voor een gereduceerd tarief bij de dierenarts die bij De Dierenstee is aangesloten. Na de castratie kunnen de koppels weer voorzichtig bij elkaar geplaatst worden. De medewerkers van De Dierenstee kunnen de konijneneigenaren hier uitgebreid over informeren en kunnen hen ondersteunen tijdens de koppeling.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant