Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer
Jamie

Jamie: terrasje pakken deel twee

Mijn vorige column ging over mijn eerste terrasbezoekjes. Het mocht weer en daar heb ik goed gebruik van gemaakt. Alleen, het weer zat toen niet zo mee. Ik eindige mijn column met deze zin: ‘Ik heb wel genoten van het lekkere eten en drinken maar ik hoop dat de zomer snel komt, of dat we anders binnen mogen zitten.’ Nou, ze zijn deels uitgekomen.

Of nou ja, echt zomer is het natuurlijk nog niet. De temperaturen van de afgelopen week waren niet top, béhalve in het weekend. Zaterdag en zondag liep ik heerlijk in korte broek en een T-shirtje rond. Ik kon ook weer eens sporten in een hemdje en een korte broek, in plaats een lange broek en een vestje.

Ik weet niet of andere mensen dat ook hebben, maar als het mooier weer is krijg ik veel meer zin om een boek te lezen. Ik kan lekker languit in de ligstoelen bij ons in de tuin mezelf prima vermaken met een leuk boek. Ik lees er nu toevallig twee tegelijk: Judas van Astrid Holleeder (die kennen we allemaal wel) en Supermens van Peter Joosten. Die laatste gaat over hoe we onszelf als mens kunnen verbeteren en dat echt niet alles meer alleen sciencefiction is. Het is een informatief boek, maar het leest heerlijk weg.

Maar even terug naar mijn vorige column. Het grappige is dat ik toen graag met zonnig weer op het terras wilde zitten. En wat doe ik als het eindelijk zover is? Ik ga niet naar het terras haha. Wel ben ik lekker met vrienden ’s avonds naar de Oude Maas gegaan. Ieder op zijn eigen kleedje zaten we, uiteraard op afstand, te genieten van het eten en drinken wat in die cirkel van kleedjes lag. Ik kan jullie vertellen, ik heb geen honger gehad die avond haha.

Nog betere tijden komen eraan, want vanaf 5 juni mogen onder andere de restaurants en cafés ook binnen open. Ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen, maar ik ben blij voor vooral de horeca dat ze meer kunnen doen. Het eerste etentje binnen staat nog niet gepland, maar als het nodig is dan kan het!

Meer berichten