Afbeelding

Lions knappen Oranjespeeltuin op

Algemeen

BARENDRECHT - De leden van Lionsclub IJsselmonde staken op zaterdag 29 mei tijdens NL Doet de handen uit de mouwen in de Oranjespeeltuin. Er waren flink wat reparatie- en constructiewerkzaamheden, aan speeltoestellen en gebouwen. Ook de groenvoorziening kreeg vakkundige aandacht. Paul Casteleijn, zelf ook lid van de Lionsclub, zorgde voor professioneel gereedschap en coördineerde de werkzaamheden.

Normaal vindt het grote onderhoud en het zomerklaar maken van de speeltuin al in maart plaats, maar de toen geldende beperkingen maakten dat niet mogelijk. De klussenlijst was er in de tussentijd niet kleiner op geworden. Voor de leden van Lionsclub IJsselmonde was het, na maanden van virtuele bijeenkomsten, de eerste gezamenlijke activiteit sinds langere tijd. Inspanning en ontspanning gingen daarom meer dan ooit hand in hand. Samen met andere vrijwilligers is er tijdens de zonovergoten zaterdag heel veel werk verzet. De Oranjetuin ligt er weer schoon, speelklaar en veilig bij.

Het motto van Lionsclubs wereldwijd is: Lions helpen! Dat kan fysieke hulp zijn, maar soms is er gewoon ergens geld nodig om een goed doel te realiseren. Maatschappelijke betrokkenheid dus in praktische zin, helpen waar dat nodig is. Wat Lions bindt is dat ze graag de handen uit de mouwen steken.

Advertenties uit de krant