Afbeelding

CultuurLocaal maakt weer plannen

Algemeen

BARENDRECHT - Nu de coronamaatregelen echt versoepeld worden gaat ook CultuurLocaal weer plannen maken voor het eind van het lesseizoen. Zo komt er in elk geval een ‘pop-up Festival’ en een paar leerlingen-uitvoeringen.

Normaal gesproken biedt CultuurLocaal de leerlingen een paar keer per jaar de gelegenheid om mee te doen aan extra activiteiten, zoals leerlingen-uitvoeringen, zomerfeest en natuurlijk het Festival in februari. De afgelopen tijd konden deze activiteiten allemaal niet worden georganiseerd. Maar onlangs konden de fysieke lessen alweer worden hervat en nu wordt gekeken wat er voor de zomervakantie nog mogelijk is.

“De eerste gedachte die we hadden was om alsnog ons Festival te organiseren,” aldus coördinator Hanneke Meijer. “We hadden daarvoor in februari al muziek uitgezocht en uitgedeeld, maar toen konden we het niet uitvoeren. Nu gebruiken we dezelfde muziek als basis voor de leerlingen van 6 tot 18 jaar, aangevuld met een leuk programma voor de jongste kinderen en een activiteit met popbandjes.”
Het “pop-up” Festival, zoals het deze keer is genoemd, vindt plaats op zaterdag 26 juni in De Baerne van 10 tot 14.30 uur.

Publiek wordt nog niet toegelaten tijdens dit evenement. De ouders en belangstellenden kunnen de verrichtingen van de kinderen volgen via een livestream via Facebook en/of YouTube. Hiervoor wordt de apparatuur gebruikt die onlangs met subsidie van de gemeente kon worden aangeschaft.

Na het festival volgt er in elk geval ook nog een uitvoering van zangdocente Marinka Stam.

www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant