Afbeelding

Meer ritten ANWB AutoMaatje

Algemeen

BARENDRECHT - Nu steeds meer inwoners van Barendrecht gevaccineerd zijn en de huidige maatregelen versoepelen, laat KijkopWelzijn meer ritten toe voor ANWB AutoMaatje. Tot op heden waren alleen medische en sociaal noodzakelijke ritten mogelijk. Vanaf nu is het ook mogelijk om ritten te plannen voor bezoek aan familie, de supermarkt of de bibliotheek.

Diverse locaties openen hun deuren weer voor activiteiten of andere manieren van ontmoeting. Bezoekers van die activiteiten kunnen AutoMaatje gebruiken om bijvoorbeeld naar De Kleine Duiker gebracht te worden, een kopje koffie op het terras aan de Oude Maas te drinken of op visite te gaan bij familie in of buiten Barendrecht. Tevens zijn deze vrijwilligers beschikbaar om te rijden naar afspraken in het ziekenhuis, bij de huisarts, tandarts of andere medische afspraken. Op deze manier kunnen mensen, die afhankelijk zijn van het vervoer van anderen, makkelijker onder de mensen komen.

AutoMaatje vervoert inwoners van Barendrecht van alle leeftijden van A naar B. Het is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Gebruikers betalen een onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de chauffeur.

Bij KijkopWelzijn zit op maandag- woensdag- en vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur een team vrijwilligers klaar om de verzoeken van inwoners van Barendrecht aan te nemen. Voor informatie of om een rit aan te vragen, kan men bellen naar 0180-626400 of mailen naar automaatje@kijkopwelzijn.nl

Advertenties uit de krant