Het finalisten team van het Dalton Lyceum Barendrecht.
Het finalisten team van het Dalton Lyceum Barendrecht. Foto:

Technasium leerlingen Dalton Lyceum in de finale

Algemeen

BARENDRECHT - Elk jaar wordt er in samenwerking met een andere opdrachtgever een nieuw project ontwikkeld voor technasiumscholen in de regio. Van Clear Rivers en het Maritiem Museum Rotterdam kregen technasiumleerlingen dit jaar de opdracht om de Plasticvanger door te ontwikkelen en nóg slimmer te maken. Scholieren van zeven technasia, waaronder het Dalton Lyceum Barendrecht, verdiepten zich in manieren om drijvend plastic uit het water te halen en ontwierpen hun eigen plasticvangers.

Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. De ideale plaats voor de finale, die plaatsvond in de het Innovation Dock. De leerlingen kregen een rondleiding in de RDM-campus en Hogeschool Rotterdam gaf een presentatie over hun activiteiten omtrent Plastic Soep. Na een korte pauze was het grote moment aangebroken: onder toeziend oog van de Rotterdamse wethouder Arno Bonte, museumdirecteur Bert Boer en Ramon Knoester Founding Director van Clear Rivers presenteerden de beste teams van 6 verschillende Technasium scholen hun technische idee en prototype bij het bassin van het aqualab. De jury, bestaande uit Ramon Knoester, Arno Bonte en Bert Boer, selecteerde uiteindelijk welk team van de finalisten de beste prestatie hadden geleverd.

Wethouder Arno Bonte: “Rotterdam bouwt aan een circulaire economie. Plasticvrije wateren zijn hier een belangrijk onderdeel van. Hier hebben we iedereen bij nodig en kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen. Deze leerlingen zijn letterlijk de toekomst voor een schone, duurzame stad en een voorbeeld voor hun leeftijdsgenoten. Daar kunnen zij trots op zijn, ik ben dankbaar voor hun werk!”

Het ontwerp van het team van het Christelijk Lyceum Delft kwam als winnaar uit de bus.

Advertenties uit de krant