Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Cursist Mette is druk bezig met een animatie over de broer van haar knuffelkoala. (foto: KCB / Ruben Maalman)</p>

Cursist Mette is druk bezig met een animatie over de broer van haar knuffelkoala. (foto: KCB / Ruben Maalman)

(Foto: )

Maak je eigen tekenfilmpje bij KCB

BARENDRECHT - In de cursus ‘Tekenen & Schilderen’ bij KunstCreatief (KCB) leren kinderen niet alleen hoe ze een velletje A4-papier kunnen vullen. Zo werken ze met 3D-pennen, verf en houtskool, maar gaan ze ook aan de slag met animatie.

Met behulp van lichtbakjes maken ze verschillende tekeningen die allemaal net een beetje van elkaar verschillen. Daarvoor moeten ze ook letterlijk aan de bak: voor één seconde tekenfilm zijn tenminste 12 tekeningen nodig. Ze kunnen controleren of hun animatie goed werkt door de tekeningen tussendoor te bundelen in een flipboekje.

De eerste oefening draait om het animeren van een stuiterbal. Ze maken 30 tekeningen van het traject dat die bal aflegt, om daar achteraf weer diverse tekeningen uit te verwijderen, legt docent en kunstenaar Ruben Maalman uit. Als de bal richting de grond gaat, heeft hij meer vaart. Dan legt de bal dus een grotere afstand af tussen de twee plaatjes, en is de stap tussen de tekeningen groter. Ook kan de bal dan wat ovaler worden getekend, om snelheid te suggereren. Zo komen de tekeningen echt tot leven.

Hierna zijn de kinderen toe aan het grotere werk: een kort tekenfilmpje, inclusief geluidseffecten, dat ze zelf inkleuren en monteren op de computer. Het resultaat zal na de cursus te zien zijn op de website van KunstCreatief. Er zijn nog plekken beschikbaar voor de cursus in De Baerne op woensdagmiddag.

Kijk voor informatie en aanmelden op:


www.kunstcreatief.nl

Meer berichten